PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

L’escola andorrana participa en el campus ECCA

Fan activitats sobre les diferents regions lingüístiques d’Europa

Per El Periòdic

La Xarxa Vives d’Universitats promou el projecte d’Activitats a «l’aula de la Carta Europea». Enguany el lema ha estat «Visiteu la nostra regió lingüística» i els centres que hi han participat havien de presentar un vídeo original sobre la llengua i identitat per a promoure la llengua catalana i posar en valor el català.

Així doncs, de totes les respostes rebudes, el vídeo guanyador ha estat el de l’escola andorrana de batxillerat, per això els tres alumnes guanyadors s’han desplaçat a les Illes Balears entre aquest 12 i 15 de maig, i participaran en el Campus Lingüístic ECCA (European Charter Clasrrom Activities), que forma part del projecte «Activitats a l’Aula de la Carta Europea», on durant aquests dies s’han aplegat estudiants i docents de vuit regions lingüístiques d’Europa.

A més del català hi participen, doncs, parlants del ladí, una llengua de les Valls de les Dolomites, a més de frisó, que es parla al nord dels Països Baixos, d’hongarès, gal·lès, de suec de Finlàndia, de basc i friülà, una llengua parlada a Itàlia.

Cal destacar que el projecte ECCA pretén posar en contacte i apropar alumnat i professorat de diferents regions lingüístiques. Es parlarà de com funciona una de les llengües en altres regions que permet ampliar coneixements sobre què es pensa de la llengua pròpia. L’objectiu del projecte doncs, és desenvolupar activitats a l’aula i apropar alumnes a les regions lingüístiques d’Europa

PUBLICITAT
PUBLICITAT