PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria inaugura oficialment la plaça Rocacorba

La inauguració no ha tingut cap sobrecost extra tot i el retard de nou mesos

Per El Periòdic

Filloy i Majoral, inaugurant la plaça.
Filloy i Majoral, inaugurant la plaça. | M.R.

Diverses autoritats van assistir ahir a la tarda a la inauguració oficial de la plaça Rocacorba de Sant Julià de Lòria, el nou espai públic que el comú lauredià va començar a projectar el gener del 2022 a la zona de les Arades i que, tot i el retard en les obres, ja es troba finalitzat i obert al públic. «Vull agrair a la constructora l’esforç que ha fet mantenint els preus inicials» va assenyalar el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, qui va assegurar que el retard no ha comportat cap sobrecost extra.

La nova plaça, que té una superfície de 700 metres quadrats i ha representat un cost total d’1,2 milions d’euros al comú -400.000 dels quals ha assumit Govern-, ha solucionat tres problemàtiques de la parròquia: garantir el risc zero d’inundabilitat en tota l’avinguda Rocafort, revitalitzar la part alta del poble i resoldre els problemes d’accessibilitat per a la gent amb mobilitat reduïda.

La inauguració va estar protagonitzada per diverses activitats i va comptar amb autoritats com el cap de Govern, Xavier Espot, el ministre en funcions de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, o la cònsol menor de la parròquia, Mireia Codina. A més, es va iniciar amb la benedicció de l’espai públic a càrrec de mossèn Pepe Chisvert. Majoral va ser qui va tallar la cinta com a gest oficial de la inauguració de la plaça. «Penso que és una responsabilitat per a qualsevol corporació el fet d’oferir una solució tècnica per a qualsevol carrer amb risc d’inundabilitat».

PUBLICITAT
PUBLICITAT