PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ha arribat el dia

El MoraBanc Andorra rep l’Ourense en el partit més decisiu de l’any, assolint l’ascens en cas de victòria

Per Pol Forcada Quevedo

Un instant del darrer partit del MoraBanc Andorra a la Bombonera, dissabte passat, contra l’HLA Alacant.
Un instant del darrer partit del MoraBanc Andorra a la Bombonera, dissabte passat, contra l’HLA Alacant. | Reynaldo Márquez

Ha arribat el dia. El MoraBanc Andorra ha de vèncer avui a les 18.45 hores al Club Ourense Baloncesto i assolirà el gran objectiu de la temporada, l’ascens a la principal lliga de bàsquet professional espanyola, l’ACB. Han estat uns dies decisius, tot i això, Natxo Lezkano no nota «cap diferència de l’equip entre aquesta setmana i qualsevol altra del curs, però llògicament sabem que és diferent», va esmentar ahir en roda de premsa. «Espero que sapiguem conviure amb aquesta sensació i que ens serveixi per estar més motivats si cal», va assenyalar.

El tècnic va comentar que el seu conjunt no s’ha relaxat fins al moment i que tampoc ho faran ara tenint un peu i mig a l’ACB, però considera que «és cert que pot haver-hi qualsevol cosa a nivell mental que ens distregui o que ens posi nerviosos». Tot i això, va explicar que els tricolor han conviscut pràcticament tots els partits de la competició «amb una mica l’obligació de guanyar, i no és nou per a nosaltres enfrontar-nos a aquesta sensació», per aquest fet «espero que el d’avui sigui un altre matx més, ja que si t’ho poses a pensar val el mateix que qualsevol anterior».

No es poden jugar els 40 minuts del duel a la perfecció, «sobretot en atac», i a la banqueta en són conscients: «De vegades no surt el que planteges», va esmentar l’entrenador basc recordant que a l’anterior partit els seus es van entrebancar durant cinc o sis minuts, i que va ser la defensa la que «ens va mantenir el matx». «Això és el que ha de passar, que quan les coses puguin anar malament, perquè hem de comptar amb això, cal ser sòlid en defensa i en rebot, que crec que és el que l’equip ha fet bé fins ara», va explicar Lezkano, a més d’intentar tenir les menys pèrdues de pilota possibles per gaudir de més possibilitats d’anotar. «Jugar a casa ens ajudarà en aquests moments, com va passar l’altre dia, amb la gent empunyant i animant per fer-nos estar dins el duel», va afegir.

El rival serà l’Ourense, conjunt que arriba amb els deures fets d’assolir la permanència i ocupant actualment la dotzena posició de la taula amb 12 victòries (dues consecutives) i 20 derrotes. Pel tècnic, els gallecs «tenen un equip molt complet i diferent del qual va començar la lliga». També van canviar d’entrenador, i tenen jugadors d’alt nivell i experiència. «La forma de jugar és un pèl diferent que a la resta de conjunts per la configuració de l’equip: tenen un clar referent en atac que és Fahrudin Manjgafic, que pot jugar en dues posicions, i a Paco del Águila, que pot jugar de cinc i obert». A més a més, l’entrenador basc va destacar a Kur Kuath, qui «està jugant a un nivell molt alt sobretot en defensa, rebot i intimidació», tenen tiradors en totes les posicions i compten amb tres bases molt diferents.

Per altra banda, els de Félix Alonso «es juguen molt poc, una posició a la classificació que a aquestes altures és una mica irrellevant», però sense saber si això és millor o pitjor per als tricolor. «Venen sense aquesta pressió que de vegades et fa jugar molt bé i sense la necessitat de guanyar», per això «desconec el rival que vindrà, però cert és que el 90% dels duels aquesta temporada ens hem trobat la millor versió de l’equip contrari, i no podem esperar una altra cosa que la millor versió dels gallecs».

En la darrera jornada el de Portugalete va destacar el bon ambient que va crear i la resposta del públic a la Bombonera, i per avui, no es podia esperar menys, i és que a mitjans de setmana ja es van esgotar les entrades: «Estar a casa, amb el pavelló ple i amb l’afició que tenim ens fa jugar molt còmodes i anar amb moltes ganes de guanyar i dedicar-ho als seguidors». Finalment, Lezkano va confirmar les baixes de Chris Czerapwoicz i Alexis Bartolomé, i va esmentar que Rafa Luz i Micah Speight «es troben bé».

Cal destacar que si no es dona el resultat, encara restaran dues oportunitats. La primera, esperar al duel de demà a les 19.00 hores entre el Leyma Corunya i el Zunder Palència. Si els castellanolleonesos perden, els del Principat assoliran l’ascens. La segona, en cas que perdin els de Lezkano i guanyin els de Pedro Rivero aquest cap de setmana, arribarà a l’última jornada, on de nou als tricolor només els faria falta la victòria al pavelló del GUUK Guipúscoa.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT