PUBLICITAT

La capital celebrarà la Setmana de la Diversitat

Andorra la Vella oferirà una mostra gastronòmica i de folklore dissabte 20 de maig

Per El Periòdic

Cartell de la Setmana de la Diversitat Cultural 2023.
Cartell de la Setmana de la Diversitat Cultural 2023. | Comú d\'Andorra la Vella

Amb motiu del Dia mundial de la Diversitat Cultural pel Diàleg i el Desenvolupament declarat per a l’Assemblea general de l’ONU, Andorra la Vella celebrarà de nou una setmana dedicada a promoure la diversitat cultural. Des del pròxim dilluns 15 de maig fins al dimarts 23 de maig, es podrà trobar pels carrers de la capital una sèrie d’activitats amb tallers, exposicions, música, cuina, dansa i xerrades organitzades per 23 entitats culturals en la que serà l’edició número 13 d’aquest esdeveniment. Les temàtiques d’aquestes activitats abarcaran tota classe d’àmbits com la gastronomia, la música o el folklore i les tradicions populars tant del país com d’arreu del món.

El dia més esperat serà el pròxim dissabte 20 de maig, on el centre de la capital serà l’escenari d’una festa a peu de carrer, amb una mostra gastronòmica i de folklore que donarà inici a les 11.30 hores, amb una desfilada de les entitats participants de l’esdeveniment, on lluirn les seves banderes i vestits tradicionals des de la plaça de la Rotonda fins a la plaça Guillemó.
Tot seguit, des de les 12.00 hores fins a les 18.00 hores, a la plaça Guillemó, es duran a terme actuacions festives de diferents temàtiques. Percussions de bombos i tambors, castells dels Castellers d’Andorra, i danses tradicionals de Portugal, l’Índia, Ucraïna, Filipines, flamenc i de l’Esbart d’Andorra la Vella, són alguns dels exemples de les actuacions que es duran a terme, a més de classes de ball caribeny i un espectacle de teatre corporal.

A més, des del migdia i fins a la tarda a la mateixa plaça, es tornarà a exposar la mostra gastronòmica. La diversitat a taula, una de les activitats més esperades i servirà perquè alguns dels col·lectius de residents de països tan diversos com Filipines, Equador, Índia, Perú o Rússia mostrin la seva varietat gastronòmica.

L’Orfeó andorrà serà l’encarregat de cloure la jornada amb un concert amb cançons d’arreu del món que tindrà lloc a partir de les 17.30 hores al vestíbul del Centre cultural la Llacuna, tot i que la festivitat s’allargarà fins el dimarts 23 de maig.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT