PUBLICITAT

Andorra La Vella

‘Aprèn a rodar’, una iniciativa per a promoure l’ús de la bicicleta

Un dels objectius de la campanya és sensibilitzar a la població respecte a la bicicleta i els seus beneficis

Per Sònia Lecha

El cònsol menor d’Andorra la Vella, Miquel Canturri, el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, i el tècnic del Departament de Mobilitat, Daniel Boneta.
El cònsol menor d’Andorra la Vella, Miquel Canturri, el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, i el tècnic del Departament de Mobilitat, Daniel Boneta. | SFGA/JAViladot

El Ministre de Territori i Habitatge en funcions, Víctor Filloy juntament amb el cònsol menor d’Andorra la Vella, Miquel Canturri, i el tècnic del Departament de Mobilitat, Daniel Boneta han presentat aquesta tarda ‘Aprèn a rodar’, una campanya per a promocionar i promoure l’ús de la bicicleta. Filloy ha destacat que «una de les iniciatives és motivar als més petits a fer ús d’aquest tipus de vehicles perquè el puguin fer servir de forma autònoma». Promoure l’ús de la bicicleta amb seguretat i dins d’una convivència i sensibilitzar a la població respecte a la bicicleta i als seus beneficis són dos dels objectius d’aquesta campanya. 

Els beneficis de la iniciativa permeten impulsar una major educació viària, una major inclusió social i promocionar hàbits i estils de vida totalment saludables. 

El tres de juny és el Dia Mundial de la Bicicleta i des del Comú d’Andorra la Vella han decidit sumar-se a aquesta campanya perquè «creiem que és una bona iniciativa», ha explicat Canturri. El cònsol menor ha afegit que «serà el primer cop que se celebra des de la posada en marxa del Bici Lab Andorra, fa set mesos, un espai que vol ser més que un museu i al voltant del qual s’han d’articular els esdeveniments vinculats al món de les dues rodes». 

‘Aprèn a rodar’ tindrà dos moments claus: 20 de maig amb l’impuls de les activitats i tallers adreçats als més petits i el tres de juny amb la celebració de la pedalada popular. 

Pel que fa a la primera activitat, està dirigida a nens i nenes d’entre sis i onze anys. A partir de les 09.45 hores a la plaça del Poble d’Andorra la Vella hi haurà activitats amb l’objectiu d’ajudar als infants a desplaçar-se de manera autònoma i segura en bicicleta a més de promoure la mobilitat sostenible a Andorra. Al llarg de la jornada s’impartiran diversos tallers, com ara de mecànica bàsica, primers auxilis o la promoció i explicació del funcionament de la bicicleta elèctrica. 

Boneta ha comentat que fins a hores d’ara hi ha 90 inscrits a l’activitat del 20 de maig. El que busquen en aquesta campanya és «que els nens i les nenes facin uns tallers simulant una mena de proves per a obtenir el carnet de conduir», ha detallat el tècnic del Departament de Mobilitat.

La pedalada popular del tres de juny està oberta a tots els públics i a tots els nivells, per aquest motiu es proposen dos recorreguts diferents: Dos i quatre quilòmetres. La sortida se celebrarà a les 10.30 hores davant del Bici Lab d’Andorra la Vella. Les inscripcions es poden fer de forma gratuïta a www.mobilitat.ad fins a l’u de juny. 

Filloy ha finalitzat la presentació posant èmfasi en el següent missatge: «L’objectiu és que la bicicleta agafi importància i que cada cop sigui més sostenible. Cal continuar treballant si volem que sigui un mitjà urbà segur».

PUBLICITAT
PUBLICITAT