PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Transports regularitzarà les línies de bus internacionals

TVA sospitava d’irregularitats amb l’autorització de l’empresa espanyola

Per Maria Lozano

Iago Andreu en la roda de premsa d’ahir.
Iago Andreu en la roda de premsa d’ahir. | M.L

El Departament de Transports del Ministeri de Presidència, Economia i Empresa ha informa aquesta tarda que, resolta la situació d’emergència després de la fallida de l’empresa Montmantell fes fallida, s’ha iniciat el procediment per a autoritzar a una de les quatre companyies que es van presentar per a atorgar de manera definitiva les línies internacionals de bus que cobria la companyia que ha fet fallida.

Aquest procediment de Govern ve després que La Junta Directiva de l’Associació de Transports Públics als Viatgers d’Andorra (ATVA) va demanar formalment dimarts passat en una carta escrita al Departament de Transports de Govern, que es reconsideri l’autorització provisional de tres mesos que ha atorgat a les empreses Hife i Autocars Andorra 2011 per a dues de les línies internacionals, com són les que uneixen el Principat amb la Seu d’Urgell o Lleida.

Així doncs, en la roda de premsa celebrada avui, el gerent de l’ATVA i director de la Confederació Empresarial Andorrana, Iago Andreu, ha considerat que «l’ATVA considera que aquesta autorització és irregular perquè, primerament, durant els primers dies no compta amb l’autorització espanyola suficient, i perquè 48 hores és un temps del tot insuficient per a complir amb els diferents tràmits previstos a Andorra i Espanya» i assegura que «un cop que passen la frontera de la Farga de Moles no se sap quina cobertura tenen els autobusos». Per a concloure ha argumentat que «si l’objectiu de Govern és protegir els usuaris com es va dir des de Govern fa una setmana no és la millor manera de fer-los pujar a un bus que a Espanya no tenen autorització», tot i que des de Govern afirmen que tots els actes estan validats pel Gabinet Jurídic de Govern i consensuats amb l’Estat Espanyol.
Les autoritzacions definitives, doncs, es resoldran el dia 1 d’agost d’aquest any, després que caduqui la de l’Hife el 31 de juliol. La pròxima autorització tindrà una durada de cinc anys.

La problemàtica dels usuaris/Cal destacar a més, que els usuaris han tingut diversos problemes d’ençà que la companyia Hife va començar a treballar amb les línies internacionals, com la de la Seu d’Urgell i Lleida; fins al punt de què alguns usuaris quasi no han pogut pujar a l’autobús perquè la targeta que feien servir abans no funciona i no tenien efectiu per pujar. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT