PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Actualització dels preus públics per a l’adopció de gossos i gats

L’objectiu és revisar els impostos per a poder-los adaptar a l’increment de costos que hi ha en les prestacions

Per El Periòdic

33 La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat en funcions, Sílvia Calvó; i el director del departament d’Agricultura, Josep Casals, a la gossera.
33 La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat en funcions, Sílvia Calvó; i el director del departament d’Agricultura, Josep Casals, a la gossera. | SFGA

El Consell de Ministres va aprovar ahir, a proposta de la titular de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat en funcions, Silvia Calvó, l’actualització dels preus públics aplicables als serveis prestats pel Departament d’Agricultura, concretament aquells oferts a la gossera i gatera oficials. 

L’objectiu de la mesura és revisar i actualitzar els preus públics de determinats serveis prestats a la gossera i gatera oficial a l’efecte de poder-los adaptar a l’increment de costos que han experimentat aquestes prestacions des de la seva darrera revisió i que en l’actualitat condicionen, en gran manera, les despeses variables inherents al seu funcionament correcte, de la infraestructura que actualment es troba en concessió. D’aquesta manera, aquesta revisió també s’ha fet tenint en compte les necessitats manifestades per les associacions que la gestionen. 

Així s’ha decidit actualitzar els preus públics aplicables a la gossera i gatera oficial en relació amb les prestacions relatives a la cessió i a l’adopció d’un animal amb l’objectiu de poder cobrir millor els costos associats a aquests conceptes. 

Les cessions d’un gos adult i d’un cadell de gos s’incrementen d’acord amb l’IPC i s’equiparen les tarifes del preu públic de les cessions d’aquests animals perquè requereixen les mateixes atencions. Aquest import inclou l’esterilització o la castració de l’animal, la seva identificació (implantació del transponedor o xip i producció del passaport oficial respectiu), així com l’administració de les vacunes per a assegurar la deguda protecció dels animals per prevenir que es puguin infectar enfront determinades malalties que poden comprometre el seu estat de salut o la dels seus congèneres o fins i tot en algun cas la salut humana. 

Els preus actualitzats són els següents. En el cas de la gossera, la cessió d’un animal de companyia adult té un cost de 139 euros i per la d’un cadell de gos 48 euros. En canvi, per a l’adopció d’un animal de companyia són 190 euros. Aquesta última inclou esterilització o castració, transponedor, implementació d’aquest, passaport i vacunes. 

Respecte a la gatera, per l’adopció d’un animal de companyia adult són 120 euros que té integratda esterilització o castració, microxip, implementació del microxip, passaport i vacunes i per a l’adopció d’un cadell de gat són 60 euros. Aquesta última en el preu conté microxip, implementació d’aquest, passaport i vacunes. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT