PUBLICITAT

Dotze quilòmetres a peu per a pujar els gegants fins a Canòlich

Una quarantena de persones faran el recorregut des de Sant Julià de Lòria

Per El Periòdic

La consellera de Cultura i Educació de Sant Julià de Lòria, Sònia Carrillo, i el cap de la Colla de Geganters de Sant Julià, Jordi Díaz, durant la roda de premsa d'aquest dimarts.
La consellera de Cultura i Educació de Sant Julià de Lòria, Sònia Carrillo, i el cap de la Colla de Geganters de Sant Julià, Jordi Díaz, durant la roda de premsa d'aquest dimarts. | M.P.

La Colla de Geganters de Sant Julià de Lòria, juntament amb la col·laboració de la jove Colla Laurediana, pujarà els gegants fins al Santuari de Canòlich el pròxim 20 de maig, coincidint amb el 40è aniversari de l’entitat i la commemoració dels 800 anys de la troballa de la Mare de Dèu. «El recorregut compta amb una distància de dotze quilòmetres i és previst que hi participin una quarantena de persones», va esmentar el cap de la Colla Gegantera, Jordi Díaz, qui ha estat acompanyat de la consellera de Cultura i Educació del comú, Sònia Carrillo.

La ruta començarà des del comú lauredià a les sis del matí i es preveu que l’ascens s’allargi unes set hores, arribant al Santuari al voltant de les 13.00 hores. Els integrants de la colla estaran acompanyats per una xaranga en la finalització del recorregut i  allà seran rebuts pel mossèn de la parròquia. «Una vegada a dalt, es representarà el tradicional ball de la Dama Blanca,  una interpretació que tradicionalment només es representa per la festa major de la parròquia, i es presentaran els gegants a la Mare de Déu», va mencionar Díaz.

L’entitat té prevista també la celebració d’un dinar popular gratuït i obert al públic. «Fem una crida a tothom que hi vulgui pujar, sigui per voluntat pròpia o bé per ajudar a pujar els gegants».

PUBLICITAT
PUBLICITAT