PUBLICITAT

Escaldes-Engordany tanca el 2022 amb superàvit de 6 milions

El deute històric del Comú se situa en els 5,4 milions d’euros, quasi tres milions menys que al 2021

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de la façana del Comú d’Escaldes-Engordany.
Imatge d’arxiu de la façana del Comú d’Escaldes-Engordany. | Comú d\'Escaldes-Engordany

El Comú d’Escaldes-Engordany va aprovar ahir l’Estat General de Comptes corresponent a l’exercici 2022, el qual s’ha tancat amb un superàvit de més de 6 milions d’euros. Aquesta xifra reflecteix un any més el bon estat de salut de les finances comunals, gràcies a la gestió acurada realitzada.

Pel que fa als ingressos liquidats, aquests van ser de 35 milions d’euros, 10 milions més del que s’havia pressupostat en un inici. Unes xifres que suposen una variació del 40,10%, la qual respon als 3,8 milions d’euros més en la recaptació de l’impost de construcció. Així ha succeït també en altres camps, com l’equivalent econòmic de cessió urbanística (+1,4 milions d’euros), la recaptació de l’impost de transmissions patrimonials (+1,10) o els aparcaments (+1,62).

D’entre les inversions més rellevants, destaquen les adquisicions de terrenys per a incrementar el patrimoni del Comú en benefici a la parròquia, les obres a l’avinguda Fiter i Rossell, les obres de l’aparcament de l’Església, les obres a Casa Comuna, els treballs de rehabilitació dels ponts històrics per a conservar el patrimoni de la parròquia i els multijocs del parc del Prat del Roure i del parc de Sant Jaume, entre d’altres.

En la sessió de consell del Comú, també es va donar a conèixer el tancament de l’exercici del 2022 amb un endeutament de  5,4 milions d’euros. Una baixada de quasi tres milions en comparació al 2021, on l’endeutament va ser de 8,3 milions d’euros.  Això suposa que la ràtio del límit de l’endeutament se situï en el 19% del seu llindar màxim, convertint al Comú d’Escaldes-Engordany en la ràtio d’endeutament més baixa d’Andorra.

Novetats d’enguany

Ahir també es van anunciar les novetats que es duran a terme, a partir de juny, a Ràmio. La consellera de Gent Gran, Infància i RRHH, Magda Mata, va explicar que «durant l’estiu es realitzaran un seguit d’activitats i tallers que serviran per a donar a conèixer el potencial dels voltants de Ràmio». Una sèrie de tallers relacionats amb la flora, fauna i la cosmètica natural, amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania del respecte cap al medi ambient i ajudar a avançar cap a la sostenibilitat. «La voluntat és que Ràmio esdevingui un punt de trobada i que tant la gent del país com turistes no només la coneguin, sinó que també la gaudeixin al màxim», va finalitzar Mata. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT