PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Encamp acollirà la gala de Viles Florides el 22 de setembre

La gala comptarà amb més de 160 municipis i parròquies

Per El Periòdic

Laura Mas en la presentació de la Gala Viles Florides 2023.
Laura Mas en la presentació de la Gala Viles Florides 2023. | comú d’encamp

La cònsol major d’Encamp Laura Mas va rebre ahir al matí a la presidenta de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), Mercè Martínez, en una visita institucional a la parròquia per a anunciar l’acord per a organitzar la gala de les viles florides 2023 que se celebrarà a Encamp el pròxim 22 de setembre.

La gala d’entrega de les Flors d’Honor comptarà amb més de 160 municipis de Catalunya i parròquies del Principat, que participen en l’edició d’enguany. L’acte es farà a la Plaça dels Arínsols amb l’assistència de més de 300 persones, entre alcaldes, cònsols i tècnics de cadascun dels ajuntaments i parròquies, així com professionals del sector. Cal destacar que la gala és un acte itinerant, i que l’any passat es va celebrar a la ciutat de Tarragona.

Mas va remarcar que «l’experiència de formar part del moviment de viles Florides és positiu, ja que ens ha permès tenir molts coneixements tècnics que hem pogut aplicar des del servei de Parcs i Jardins». La cònsol a més va destacar que «l’obtenció de les flors d’honor ha sigut un bon reconeixement a la tasca dels tècnics comunals i un bon impuls per a continuar millorant», i va acabar afirmant que «estem molt contents de poder acollir un acte com aquest a Encamp».

Per altra banda, Martínez va agrair «la gran acollida d’Encamp, ja que des del primer dia que es va sumar a Viles Florides, i especialment enguany per a organitzar la Gala de lliurament de les Flors d’Honor». A més, va destacar que Encamp valora parcs i jardins i creu fermament en el benefici que flors i plantes aporten al conjunt del territori. El comú compta amb quatre flors d’honor molt merescudes.

Respecte al programa previst pel 22 de setembre, s’organitza una jornada turística a la parròquia durant el matí, amb activitats per als assistents per a conèixer la parròquia i els diferents espais verds, a més dels atractius culturals.

La primera Vila Florida d’Andorra, Encamp/ Encamp forma part del moviment de les viles florides des de l’any 2020, i es va convertir en la primera parròquia d’Andorra en formar part de la comunitat, que tenen com a objectiu promoure els espais verds urbans i enjardinats com a eina de transformació. Com a reconeixement a la tasca en la cura dels espais de jardins, l’ornamentació floral i la promoció de la cultura de l’espai verd, Encamp va ser distingida amb quatre Flors d’Honor l’any 2021. H

PUBLICITAT
PUBLICITAT