PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Se celebra la segona edició de les Jornades d’Art Romànic

Les activitats coincideixen amb el mes del Dia Internacional dels Museus

Per El Periòdic

Cartell del programa «Canya als Museus».
Cartell del programa «Canya als Museus». | govern

El ministeri de Cultura i Esports presenta la segona edició de les Jornades d’Art Romànic del 13 al 20 de maig coincidint amb el dia Internacional dels Museus, que se celebra mitjançant la jornada de portes obertes dels principals centres d’arts del país. La celebració pretén apropar als ciutadans i turistes als museus d’Andorra mitjançant accions que combinen experiències d’oci amb la transmissió de coneixement del patrimoni.

Aquestes jornades estan programades des de les activitats del programa «Canya als Museus», i tenen com a escenari principal l’Espai Columbia, que es concentren durant aquest mes. Així doncs, l’eix principal és l’art romànic, que es va expressar durant tota Europa i que, en el cas d’Andorra, ha conservat esglésies, restes pictòriques i altres objectes litúrgics. Per a apropar als habitants andorrans a aquest art, s’han dissenyat quatre propostes:
Primerament, un taller de música medieval a càrrec d’Antoni Madueño, on explicarà l’origen i els usos d’alguns instruments de corda comuns a l’època medieval, combinant-ho amb interpretacions de temes d’aquell període i del barroc. 

Per a continuar,  una xerrada a càrrec de la historiadora de l’Art Alba Pampalona, que explicarà de la representació dels animals en els cicles pictòrics i escultòrics de les esglésies romàniques. La xerrada tindrà lloc el dijous 18 de maig a les 19.00 hores a l’Espai Columbia.

També se celebrarà, la visita nocturna «Què Significa el lleó de la Cortinada?, a l’església Sant Martí de la Cortinada, on es conserva el conjunt pictòric romànic a Andorra, i s’aprofundirà en unes pintures molt singulars del panorama romànic Andorrà. La visita està programada pel divendres 19 de maig a les 19 .00 hores a la mateixa església. 

Per últim, cal destacar els tallers d’art romànic per a infants, on nens i nenes de totes les edats estan convidats  per a engrescar-se a dibuixar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT