PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’Ull Nu acull les projeccions de set directors de Quebec

És la primera vegada que la delegació de Quebec ve al Principat

Per Anna Mencos

Guillaume Lambert, Louis-Philippe Rondeau, Lawrence Cöte-Collins, Guilhem Caillard i Zoé Pelchart.
Guillaume Lambert, Louis-Philippe Rondeau, Lawrence Cöte-Collins, Guilhem Caillard i Zoé Pelchart. | Festival Ull Nu

La delegació del Quebec són els convidats d’honor del Festival Ull Nu. Aquesta serà la primera vegada a la història del cinema que el Quebec es presenten a al Principat. Des del festival de cinema Quebec CINEMANIA expliquen que estan orgullosos de participar en aquest projecte i de ser els primers canadencs a col·laborar amb l’Ull Nu. El festival canadenc ha elegit una selecció inèdita de set pel·lícules de Quebec que es projectaran al Principat en els pròxims dies.

El director general i de la programació de CINEMANIA, Guilhem Caillard, explicava ahir que «la idea era donar una bona visió del que pot arribar a oferir Quebec en el món del cinema. Les pel·lícules es van triar tenint en compte la qualitat i que eren molt noves «Alguna d’elles les havíem mostrat al festival de CINEMANIA, i les altres han sortit aquestes passades setmanes als cinemes de Quebec» apuntava Caillard.

El director general també explicava que la col·laboració entre Andorra i Quebec va començar l’any 2021 quan va visitar el Principat i es va reunir amb el Cap de Govern, la ministra de Cultura i el ministre de Turisme. En aquesta trobada explica que va observar que «estaven molt oberts a obrir nous horitzons, a col·laborar amb Quebec i a obrir una altra pàgina d’un llibre amb la creació de noves indústries com el cinema» explicava Caillard tot afegint que la col·laboració entre els dos continuarà endavant.

Una de les pel·lícules dels directors de Quebec que es projectaran aquesta setmana al Principat és ‘Niagara’ del director, actor i guionista Guillaume Lambert. El director explica que és la història de tres germans i tracta sobre el seu viatge a través del dol per la pèrdua del seu pare. La història segueix com els tres germans es qüestionen el que han fet al llarg de la seva vida, quins somnis no han aconseguit complir i que faran a partir d’ara.

Lambert explica que va començar a escriure el guió de la pel·lícula durant la pandèmia quan va arribar a la realització que hi havia molta gent vivint una pèrdua, fos d’una persona estimada o per motius relacionats amb la feina.

La Zoé Pelchart és la directora del curtmetratge «Gaby les collines» una de les altres projeccions al festival. El seu curtmetratge tracta sobre una noia que torna al poble on viu el seu pare, després d’haver passat per la pubertat. Pelchart explica que el cos de la noia va canviar tant durant aquest període que quan torna al poble canvien totes les relacions que té tant amb els seus amics com amb la família. «La pel·lícula toca temes delicats com el cos de la dona, però d’una manera divertida».

Finalment, la directora i guionista Lawrence Cöté-Collins explica que la seva pel·lícula «Bungalow» dona una visió crítica sobre el que anomena «la vida Walt Disney, on la teva vida té èxit, tens una casa, fills, dos cotxes» una vida que la directora afirma que «no s’assembla gens a la meva vida, i va ser molt difícil per a mi viure fora d’aquesta caixa». Aquesta pel·lícula està dedicada a la mare de la Lawrence perquè segons explica la directora «La pel·lícula és el somni de la vida que la meva mare volia per a mi». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT