PUBLICITAT

Font avala a l’OMS en la fi de l’emergència sanitària de la Covid

El ministre de Salut al·lega que se seguirà vigiliant l’evolució del virus

Per Joan Jiménez

El ministre de Salut en funcions, Albert Font.
El ministre de Salut en funcions, Albert Font. | Govern d’Andorra

El ministre de Salut en funcions, Albert Font, va citar ahir als mitjans de comunicació al seu despatx per decretar la fi de la Covid-19 com a emergència sanitària, tal com va declarar l’OMS recentment. Font va declarar que li agradaria poder dir que és la fi del Coronavirus com una pandèmia, però va matisar que el que s’ha acabat és «l’alerta sanitària a escala mundial. A Andorra, evidentment, no és el final de la Covid-19, perquè hi continuarà havent malalts i tinc por que continuï havent-hi gent que perdí la vida per la Covid, la grip o altres malalties. És a dir, no s’ha acabat la Covid. El que sí ha finalitzat, seguint el precepte de l’OMS, és l’alerta sanitària en l’àmbit poblacional, aquell seguiment que hi havia, a explorar quina era la traducció del virus». Font va aclarir que les autoritats sanitàries continuaran integrant la vigilància activa i la vacunació dins dels programes de vacunació nacional, com ja és habitual en altres malalties, a més de seguir en contacte amb actors sanitaris internacionals en pos de l’intercanvi de dades i de bones pràctiques com els programes de prevenció.

La fi de la Covid com a emergència sanitària ha estat fruit de la considerable millora per múltiples vies dels nivells d’immunitat al Coronavirus. La vacunació, les infeccions naturals, la disminució de les hospitalitzacions i de la mortalitat pel SARS-CoV-2 han sigut factors de rellevància que van portar l’OMS a decretar la fi de l’emergència sanitària. El ministre en funcions va celebrar aquest fet i va voler recordar davant dels mitjans, totes les víctimes que la pandèmia ha causat tant al país com a la resta del món. D’igual manera, Font va agrair la gran tasca acomplida per les persones que durant aquests tres anys han treballat des de múltiples àmbits per poder afrontar la greu situació sanitària i poder arribar a decretar ahir la fi de l’emergència sanitària respecte a la Covid-19. 

Finalment, el ministre Font va agrair el comportament dels andorrans i les andorranes, que va qualificar d’exemplar, durant els anys que ha durat l’emergència sanitària, amb exemples com mostres de solidaritat de la ciutadania i la col·laboració que va atorgar la societat andorrana per a poder fer front al virus en els moments més difícils de la pandèmia del Coronavirus.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT