PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

S’ha d’anar a guanyar

Si el MoraBanc Andorra venç a l’Ourense, es proclamarà campió de lliga i assolirà l’ascens directe a l’ACB

Per Pol Forcada Quevedo

Un instant del darrer partit a la Bombonera entre el MoraBanc i l’Alacant.
Un instant del darrer partit a la Bombonera entre el MoraBanc i l’Alacant. | Reynaldo Márquez

El MoraBanc Andorra depèn d’ell mateix per aconseguir ser el primer classificat de la LEB Or i així assolir l’ascens directe a la principal lliga de bàsquet professional espanyola, l’ACB. Els tricolor van fer els deures aquest cap de setmana, de la mateixa manera que els van fer el Zunder Palència. Els de Lezkano van vèncer per 74-59 l’HLA Alacant, mentre que els castellanolleonesos ho van fer per 74-66 davant Movistar Estudiantes. 

Amb aquests resultats, doncs, la classificació es mantenia igual, amb un MoraBanc líder i amb dues victòries de diferència sobre els Pedro Rivero. Així, als andorrans tenen a tocar l’ascens, ja que només guanyant aquest dissabte ho faran realitat. «Ara tenim molt clar quin és el treball a fer: mirar el següent partit i no pensar que fa la resta d’equips ni que encara ens queda un altre partit», va assenyalar Natxo Lezkano en la roda de premsa posterior al matx de dissabte. «Hem de venir a guanyar i ja. Preparar i fer una bona setmana d’entrenaments i estar concentrats, el mateix que estem fent, res diferent», va afegir.

Respecte a aquest mateix partit, el tècnic va esmentar que els seus van fer una bona primera meitat, tot i donar-se «un primer quart molt igualat on ells han estat molt bé». «Ens ha costat agafar el ritme del duel, però ho hem fet», va mencionar, destacant a més el treball defensiu i «el bon ritme de joc» del seu conjunt al primer temps. Comentant a partir de la represa, el basc va dir que «hem fet un bon inici al tercer quart, però hi ha hagut un moment on ens hem entrebancat». A partir de llavors, els alacantins  van entrar de ple al matx, i tot i no arribar a igualar el marcador, «ens han fet patir», va afirmar l’entrenador. 

Un dels homes destacats de Lezkano va ser, a banda de l’MVP Mihajlo Andric, Juan Rubio. El murcià va jugar 23 minuts i va anotar 15 punts, amb un encert del 80% en triples. «Tenim un equip molt generós i sempre compartim la pilota, i he tingut la sort d’encertar en els tirs oberts», va explicar l’aler a les xarxes socials del club. «Era un partit que volíem  treure fos com fos, i així ha estat», va mencionar, i va afegir que ara «ens concentrarem en el que tenim davant i farem una bona setmana de treball».

Pel que fa a l’afició: «Jugar aquí és una meravella. Tenim un públic increïble i connecta molt bé amb els jugadors», va destacar el tècnic basc, que també va dir que «ho veus des de fora i a mi em dona enveja de no ser jugador». Finalment, va fer una crida als seguidors per tornar-se a acostar al pavelló aquest cap de setmana: «Necessitem una altra vegada emplenar la Bombonera aquest dissabte i anar a totes». 

Així doncs, el rival a batre aquest cap de setmana per als tricolor és el Club Ourense Baloncesto en hores altes, ja que tot i ser el dotzè classificat amb 12 victòries i 20 derrotes, encadena dues jornades guanyant. La primera ho va fer justament a casa contra l’Alacant, partit que va finalitzar amb un marcador de 86-77, mentre que el darrer triomf va ser al pavelló de Juaristi Iraurgi, amb un 76-80 al lluminós.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT