PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Grifols cedeix tot el poder al suec Thomas Glanzmann

Víctor i Raimon Grifols abandonen el càrrec de conseller delegat

Per El Periòdic

Edifici de Grifols
Edifici de Grifols | EL PERIÓDICO

Els canvis continuen a la farmacèutica que aterrarà a Ordino per a instal·lar-hi un laboratori P3. Si bé Grifols ja va canviar poc el seu director executiu nombrant a Thomas Glanzmann, ara aquest assumeix el càrrec de conseller delegat. Ho fa després que Raimon i Victor Grifols abandonin el càrrec que compartien. Són canvis que es fan per a reorganitzar l’empresa i pla d’estalvi. 
La companyia pretén convèncer als inversors de la recuperació del negoci que s’ha deixat quasi el 70% del seu valor en borsa des de l’inici de la pandèmia.
Ara, per tant, tot el poder executiu de la farmacèutica es concentra en Glanzmann. I és la primera vegada que cap membre de la família Grifols és president o CEO de la companyia.
El canvi arriba també en un context de seriosos dubtes dels inversors sobre la recuperació de l’empresa per l’elevat endeutament que té, que ascendeix als 9.193 milions d’euros. Des de Grifols es van comprometre a reduir el deute des de 7,1 vegades l’ebitda fins a quatre vegades l’ebitda.
Ara, el mercat espera un moviment de la farmacèutica, que podria ser una injecció de capital d’un soci en alguna de les filials o bé la venda d’algun negoci. L’ampliació de capital està descartada, tenint en compte l’enfonsament del preu de l’acció.
Tot i que les xifres obtingudes per l’empresa els últims mesos són dolentes, Grifols confia en la millora del negoci.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT