L'Ordino supera l'Engordany i la lluita per la permanència treu fum

En la lluita pel títol, Atlètic i Inter guanyen i es manté els cinc punts de diferència

Els jugadors de l'Ordino celebren un dels dos gols aconseguits davant l'Engordany, ahir al Centre d'Entrenament de la FAF. | FAF

UE SANT JULIÀ 0 - INTER CLUB ESCALDES 5

Partit important que obria la jornada 26 al qual els lauredians es jugaven la permanència i els escaldencs, mantenir les opcions al títol.

Els d’Otger Canals en van tenir prou amb 50 segons per inaugurar el marcador. Gallego posava el 0-1 en una acció que encarrilava el partit per l’Inter. Els escaldencs en podrien haver fet molts més, però el millor del partit pel Sant Julià, va ser el porter, Àlex Ruiz, que va haver d’intervenir en diverses accions clares de gol, tant a la primera com a la segona meitat.

A la represa, arribava el gol de Sascha. Centrada des de la banda esquerra i rematada de cap per fer el 0-2. A partir d’aquí, només un equip sobre la gespa. Tres minuts després, arribava el tercer, obra de De Nova resolent un embolic a l’interior de l’àrea. Ja al tram final, dos gols més per als escaldencs. Chete marcava el seu tercer gol en tres partits a la Lliga Multisegur Assegurances. Feia el 0-4. El marcador es tancava amb un gran gol d’Iñigo després d'una gran jugada personal, fent el cinquè gol de l’Inter, de cinc jugadors diferents.

PENYA ENCARNADA D'ANDORRA 0 - ATLÈTIC CLUB ESCALDES 3

El líder, pressionat pel triomf de l'Inter que el situava a dos punts, va defensar de la millor manera els cinc punts de renda davant un Penya que arribava a la cita amb quatre partits seguits sense perdre i amb la necessitat de sumar per segellar la permanència.

Els de Fede Bessone van trigar a marcar les diferències. La primera part es va jugar a un ritme alt. El domini de la pilota va ser per a l'Atlètic, però el Penya va plantejar una bona defensa i un futbol directe que va posar molts problemes al líder. Primera ocasió clara va ser per a Ordóñez, beneficiat per una mala passada d'Àlex Sánchez que deixava l'extrem del Penya sol davant Victor López, però no va definir bé i Victor Lopez va aturar sense problemes. La més clara del lider va arribar al 27 i va significar el primer gol de partit. Refús defensiu de Denches i Riverola, de primeres, enviava la pilota a dins des de la frontal.

La segona part sí va ser clarament per a l'Atlètic. D'entrada, al 48, Riverola va enviar la pilota al travesser. L'avantsala del seu doblet, que arribaria al 52. Víctor López va salvar l'1-2 sota la línia de gol a rematada de Denches i al 72 va arribar la sentència. Gran jugada per dreta de Bolívar, passada de la mort i Casadesús, de primeres, feia el definitiu 0-3.

UE SANTA COLOMA 0 - FC SANTA COLOMA 0

Derbi colomenc descafeïnat entre una UE en terra de ningú i sense res en joc, davant un FC Santa Coloma més pendent de la final de Copa del 28 de maig, tot i que encara podi desbancar l'Inter del segon lloc.

Les ocasions van arribar a comptagotes. Al minut 21, Sergio Rodríguez va fallar sol al segon pal per als de Dmitry Chéryshev. Ja a la segona part, Jacobo va fer una gran intervenció per treure el xut col·locat de Coto. Així doncs, repartiment de punts.

UE ENGORDANY 1 - FC ORDINO 2

Partit clau en la definició de la zona baixa per tancar la jornada 26. L'Engordany necessitava un empat per aconseguir la permanència matemàtica davant un Ordino que si guanyava se situava a tres punts i trencava l'empat en la cua de la taula amb el Sant Julià.

Els ordinencs, molt superiors, van trigar un quart d'hora en inaugurar l'electrònic. Gran combinació entre Rabassó i Izan, i aquest últim definia davant Coca amb un xut creuat. Poc després, al 21, arribaria el segon. Passada a l'espai a Estrada, que feia un toc d'esperó i per darrere entrava Víctor Rodríguez per tornar a batre el meta de l'Engordany. Abans del descans l'Ordino gaudiria d'una triple ocasió, molt clara, però entre la defensa i Coca van evitar que pugés el tercer gol al marcador abans del descans.

A la represa va continuar el domini i les ocasions d'un Ordino que va perdonar el tercer en botes de Maldonado, que va tornar a fallar un colze a colze davant Coca al minut 57. I al 67 començava un altre partit. Còrner per a l'Engordany que rematava Julián Fernández al fons de la xarxa i fer pujar l'1-2. Al 71, falta molt perillosa a la frontal per a l'Engordany que xutava Marc Pujol, fora per ben poc. En un final d'infart i amb ocasions a les dues porteries, Izan Maldonado va tornar a perdonar l'1-3 al minut 77 i poc després també la va tenir a l'altra porteria Diego Najera. Amb patiment, l'Ordino va acabar sumant els tres punts.

El Pas es proclama campió de la Lliga Unida

L'FC Pas de la Casa es va proclamar en la jornada de dissabte campió de la Lliga Unida. La victòria per als de Sebas Varela per 2-1 davant el Carroi, sumada a l'empat de l'Atlètic Amèrica davant l'Esperança (1-1) va permetre el Pas segellar el títol de campió.

Hores d'ara, Pas i Atlètic Amèrica ja són equips de la Lliga Multisegur. L'Esperança i Carroi lluiten per l'altra plaça directa i la de promoció. L'Esperança no va tenir prou amb el punt sumat per aconseguir l'ascens directe, amb tot, té l'objectiu a l'abast, donat que té 47 punts i li treu cinc al Carroi a falta de dues jornades perquè acabi el play-off d'ascens.