Salvats però amb empat

L’FC Andorra es manté a la segona divisió, però no passa del 2-2 contra el cuer i ja descendit CD Lugo

Per Pol Forcada Quevedo

Iván Gil celebra el seu gol, que va suposar l’empat, al partit d’ahir.
Iván Gil celebra el seu gol, que va suposar l’empat, al partit d’ahir. | @FCANDORRA

L’Anxo Carro va ser l’escenari ahir del duel entre el CD Lugo i l’FC Andorra, partit corresponent a la jornada 39 de la Lliga Smartbank. Els gallecs jugaven per primera vegada a casa després de perdre la categoria i encadenaven 17 partits sense conèixer la victòria, per això es podia preveure un matx fàcil per als del Principat, però res a veure va tenir l’empat a dos final.

El duel va començar amb uns tricolor matemàticament ja salvats, i potser per això s’ho van prendre amb calma i sense pressa. La primera jugada de perill, però, va arribar per als gallecs, que van combinar dins l’àrea, però el xut va marxar lluny dels tres pals. En la següent acció va arribar el primer gol de la mà de Señé, que va rebre l’esfèric gairebé dins l’àrea després de colar-se entre els centrals andorrans i va rematar fort al primer pal, on Vidal no va poder fer res.

Els de Sarabia van voler replicar de pressa i van començar a ser més verticals. Tant és així, que al minut 12 Valera fa una integrada per la banda esquerra i després d’arribar a la línia de fons, va fer una passada a l’interior de l’àrea que Bover remata a plaer, posant l’empat al lluminós.

Semblava que l’1-1 va fer despertar els tricolor del mal inici que estaven protagonitzant, però poc va durar. A falta de 20 minuts per acabar la primera meitat, Alti es va veure obligat a tallar un contraatac dels d’Íñigo Vélez. En un primer moment, Iosu Galech Apezeteguía no va xiular res, però amb la intervenció del VAR va acabar expulsant amb vermella directa el lateral català, sent la vuitena expulsió de l’FC Andorra al llarg de la temporada.

A la represa del matx els locals es van mostrar més agressius, però els de Sarabia, tot i ser un menys al terreny de joc, no van voler renunciar al seu estil. Poc va durar la superioritat numèrica del CD Lugo, que al cap de quatre minuts va veure com Calavera marxava expulsat també amb vermella directa per tallar una ofensiva de Gil i Valera, que marxaven sols cap a la porteria rival.

Ja amb igualtat de condicions, els del Principat es van voler refer, i Gil va protagonitzar la primera gran ocasió de la segona meitat amb un potent xut marca de la casa des de la frontal, que Sequeira va refusar i Bakis va voler rematar amb el cap, però va enviar la pilota fora. El migcampista tricolor va gaudir d’una ocasió similar, que també va anar fora, i un xut igual de Carbó tampoc va suposar gaire perill per a Vidal.

A partir de llavors, els visitants van adormir el partit amb molta possessió entre la línia defensiva i el porter, però els gallecs es van venir a dalt i van començar a tenir més la pilota. Era el minut 77, i una falta d’Alende a l’extrem de l’àrea va provocar el tercer gol del partit. Clavería va fer la centrada i Rodríguez, molt mal marcat, remata sol per avançar els seus al marcador.

Diuen que l’estratègia és determinant, just ho havien demostrat els de Vélez, i a falta de cinc minuts per arribar al 90 els de Sarabia van fer gala del mateix. Falta lateral a tocar de l’àrea. Héctor va fer una passada a la frontal per Gil, que va col·locar l’esfèric amb una rosca que el porter dels gallecs no va poder aturar, deixant així el resultat fins al final del duel.

Iván Gil - el destacat -

• Incansable: El tricolor no va parar quiet, i es va fer notar en un partit a vegades molt calmat. Controlava l’esfèric en atac i baixava a defensar quan era necessari.
  • Determinant: Va ser determinant en gran part del matx, però sobretot als darrers 30 minuts, on va ser clau per crear ocasions gràcies a les seves arribades i passades.
  • Arribades: Durant la segona meitat va fer mèrits del seu potent xut. I la tercera és la bona: dos remats pràcticament idèntics abans d’encanonar el gol de l’empat.