PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Homenatge a Pimienta a Cornudella de Montsant

Van reclamar una justícia més ràpida i l’enduriment de penes en accidents viaris

Per El Periòdic

Imatge de l’homenatge a la ciclista atropellat al Priorat.
Imatge de l’homenatge a la ciclista atropellat al Priorat. | CCMA

Unes 300 persones van fer una marxa lenta aquest passat diumenge a Cornudella de Montsant, al Priorat, per a protestar per l’atropellament mortal d’un ciclista resident andorrà, el cap de setmana passat, per part d’un conductor begut que va fugir.

La víctima és Marc Pimienta,  veí d’Andorra de 61 anys i exseleccionador nacional d’esquí de muntanya entre els anys 2015 i 2019, molt vincular a Cambrils, on gaudia de les sortides en bicileta.

L’homenatge, organitzat pel club ciclista del poble, va arribar fins al punt de la C-242 on va morir, al quilòmetre 44,4, i un cop allà es va fer un minut de silenci i dipositar un ram de flors als peus d’una bicicleta blanca que recorda el ciclista, el primer atropellat aquest any.

El conductor del vehicle va ser detingut pels Mossos, està en presó provisional, amb una causa oberta per homicidi imprudent, omissió del deure de socors i conducció sota els efectes de l’alcohol.

L’home que conduïa un tot terreny, marca Toyota, va fer un avançament en un tram amb línia contínua i va envestir la víctima, que va morir a l’acte a causa de la violència del xoc frontal, tal com va indicar el Servei Català de Trànsit.

El ciclista va impactar contra el parabrisa i l’impacte va ser tan fort que la bicicleta va quedar encastada sota el vehicle. La víctima també circulava amb un altre ciclista, que va resultar il·lès en l’accident.

A la concentració, en la que hi va haver força representació andorrana, van demanar judicis ràpids i penes més dures per als infractors a la carretera. Des de la Federació Catalana de Ciclisme afegeixen que tots els usuaris de les vies es beneficiarien dels judicis més ràpids per aquestes infraccions greus. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT