Escaldes Engordany

El MoraBanc s'imposa a l'Alacant i tindrà el primer match ball en set dies

Imatge del partit del MoraBanc contra l'Alacant.
Imatge del partit del MoraBanc contra l'Alacant. | Reynaldo Márquez

Patida victòria del MoraBanc Andorra avui, contra l'Alacant (74-59). Els tricolor es treuen l'espina de la derrota de la primera volta a la pista alacantina, i tot i que en algun moment els fantasmes de la darrera derrota a casa han aparegut, a cop de triple els de Lezkano els han aconseguit espantar. Ara sí, l'equip, d'aquí a una setmana, al Poliesportiu, tindrà la primera oportunitat per proclamar-se campió de lliga i assolir l'ascens directe a la lliga ACB, sempre que guanyi a l'Ourense.

El primer quart ha estat marcat pels intercanvis de cistelles constants. Felipe dos Anjos, convertit ja en el buc ensenya de l'equip, ha rebut una defensa molt dura i una gran pressió per part dels visitants, que en cap moment l'han deixat estar còmode sobre el parquet. No obstant això, la resta de l'equip funcionava força bé. Maric, Dee i Rubio han mantingut l'equip en el partit després de les primeres estirades visitants, que han anat per davant en gran part del primer parcial. Al final, però, s'ha capgirat el marcador, 21-19, per posar per davant al MoraBanc. Una situació, la de manar en el marcador, que ja no canviaria en la resta del matx.

El MoraBanc ha trencat el partit en el tram final del segon període, on ha aconseguit, per primer cop, una renta de dos dígits. Un imperial Mihajlo Andric, que ha clavat tres triples de manera consecutiva, ben secundat per Rafa Luz, omnipresent a les dues cistelles, han permès als tricolor anar al final de la primera part amb un marcador de 42-28. A més a més, i gràcies a una gran defensa en els segons deu minuts de partit, els de Lezkano deixaven al Lucentum amb només a 9 punts.

L'arrencada del tercer quart ha estat força similar al primer, en la que els dos equips intercanviaven cistelles i la diferència es mantenia estable per sobre dels 10 punts. No obstant això, els tricolor no aconseguien tancar bé el rebot defensiu, permeten moltes segones opcions als alacantins. Quan s'havien jugat cinc minuts, Juan Rubio ha clavat un triple estratosfèric per situar un nou màxim avantatge de 16 punts (55-39). Per paliar la sagnia de rebots, Lezkano ha canviat tot el joc interior, donant entrada a Maric i Llovet. Precisament, dos tirs lliures del pivot han elevat la diferència fins als 18 punts. L'Alacant però ha reaccionat i ha tornat a posar el matx en 12 punts al finalitzar el quart. Els tricolor han acusat, excessivament, la rotació atès que Rafa Luz no ha jugat els darrers minuts en comptar ja amb tres faltes personals.

En la primera acció, els visitants han anotat per situar-se a 10; en la rèplica Luz no ha pogut sumar i una certa sensació de nervis, recordant el darrer partit a casa, contra l'Almansa, ha començat a planar pel Poliesportiu. Un tir lliure a 8:40 ha situat el Lucentum a nou. En atac, l'equip continuava completament col·lapsat. Primer Dee i després Luz han marrat sengles possessions, mentre els de blanc anaven restant punt a punt des de la zona de tirs lliures. Coleby, amb una esmaixada, ha posat l'encontre en sis punts. Els tricolor no havien aconseguit anotar en els primers dos minuts de joc i havien encaixat un parcial de 13 a 0. Finalment, Johnny Dee ha trencat la mala dinàmica per situar el 60-52.

Tres punts anotats per Andric i Borg han estat replicats amb un llançament triple i el matx entrava als darrers cinc minuts en sis punts (63-57). Però, per fi, ha aparegut Johnny Dee que ha clavat un triple des de ben bé nou metres per apaivagar els ànims visitants. L'1 del MoraBanc ha començat a oferir la seva millor versió robant la pilota en l'acció posterior. Pèrdues i imprecisions han fet avançar el rellotge fins als 3:30, on una acció entre Gatell i Arcos ha ajustat, altre cop, el marcador (66-59). Avui, però era el dia de Juan Rubio. Quan més el necessitava, el 7 s'ha tret un triple de la txistera, per tornar a deixar el matx en 10 punts. Andric s'ha sumat al festival de triples per espantar qualsevol fantasma. Una personal en atac, sobre Speight, ha tancat el partit en 74-59. Penúltim pas per assegurar el títol.