PUBLICITAT

La Càtedra de Pensament Cristià compleix vint anys parlant de com fer front a les addiccions

Per El Periòdic

L’arquebisbe i Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, a la Càtedra de Pensament Cristià de fa uns anys.
L’arquebisbe i Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, a la Càtedra de Pensament Cristià de fa uns anys. | BISBAT D'URGELL

La Càtedra de Pensament Cristià celebra vint anys avui dissabte, al Seminari Diocesà d'Urgell, tractant en profunditat com afrontar les addiccions. Aquesta serà la segona vegada que se celebra al Seminari Diocesà; enguany, a causa del tancament conjuntural del Centre de Congressos Lauredià.

Hi participaran el Dr. Josep Solé. Psiquiatre i excap de l'àrea d'addiccions de l'Hospital psiquiàtric Bennito Menni; el Dr. Miquel Àngel Prats. Psicopedagog, Doctor en Pedagogia per la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull de Barcelona i professor titular de la FPCEE Blanquerna de la Universitat Ramon Llull; i el Dr. Francesc Torralba. Director de la Càtedra de Pensament Cristià i Doctor en Filosofia i Teologia per la Universitat de Barcelona. Ho faran en dues sessions, una al matí i una a la tarda.

El tema de les addicions és una realitat que afecta un gran nombre de persones i té un impacte profund tant a les seves vides com a la del seu entorn afectiu. La prevenció i cura de les addiccions és de vital importància, ja que poden tenir conseqüències devastadores per a la salut física i mental, les relacions interpersonals, el rendiment laboral i escolar, i la qualitat de vida en general. Per això, la Càtedra d'aquest any cerca donar llum sobre aquest tema i fomentar el diàleg i la reflexió crítica al voltant de les addiccions.

De la veu de tres ponents es tractaran diversos aspectes relacionats amb les addiccions, com ara la prevenció, el tractament, l'atenció a les persones afectades i les seves famílies, la relació entre les addiccions i altres problemes socials i de salut, i la seva relació amb la tecnologia. S'abordaran també aspectes ètics i morals, així com el paper de la comunitat no només en la prevenció i la cura de les addiccions sinó també a l'hora de reconstruir el projecte de vida.

La Càtedra de Pensament Cristià va néixer fa 20 anys amb l'objectiu de ser un espai de formació i de reflexió des del punt de vista de l'antropologia cristiana. En un context de constant canvi i evolució, en què la societat demana una atenció cada vegada més focalitzada i compromesa per part dels agents de pastoral, professors i mestres de religió, catequistes, i laics involucrats en l'activitat social i educativa, la Càtedra de Pensament Cristià es presenta com un instrument essencial per abordar aquests desafiaments.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT