PUBLICITAT

Toni Puig disposat a assumir més responsabilitats a l’executiva liberal

El líder de la secció jove del partit veu la situació difícil, però està a disposició del partit

Per Alba Cladellas Riera

Imatge de Toni Puig durant una assamblea internacional.
Imatge de Toni Puig durant una assamblea internacional. | El Periòdic

Són moments incerts al panorama polític nacional. Per a alguns més que per a altres. Els canvis a Liberals són més que imminents. De fet, les pròximes setmanes es veuran moviments en diverses formacions polítiques del país.

El cas de Liberals era evident després del resultat de les eleccions del 2 d’abril.

Aquest passat dijous, la formació blava va convocar als mitjans de comunicació per a anunciar que al congrés de la formació del dia 22 serà la militància qui decidirà la futura composició de l’executiva.

La darrera setmana s’havien sentit rumors que apuntaven cap a una possible marxa del partit de Toni Puig, president de Joves Liberals i un dels militants més antics avui dia. De fet, sonava amb força un possible acostament del liberal a Concòrdia.

L’acord preelectoral de Liberals amb DA ja ha quedat demostrat que no ha funcionat i, encara pitjor, els ha perjudicat força. Com a conseqüència ara la formació liderada per Josep Maria Cabanes acusa Espot d’incompliment del pacte.

I, tot i que en la roda de premsa celebrada el passat dijous Cabanes no va voler parlar de traïció. Víctor Pintos sí que ho va fer, explícitament, alhora que es va mostrar decebut per l’actitud de Demòcrates, assegurant que «vam signar un document amb el cap de Govern on es deixava clar que a Andorra la Vella i a Ordino tindríem el número 3 de la llista territorial i si es guanyava a aquestes parròquies, els nostres números 3 pujarien com a consellers generals». Va afegir que «els companys d’Ordino sí que s’han sentit traïts en veure com han pres decisions a nivell nacional que han beneficiat clarament DA i la resposta per part d’aquests ha sigut trencar el pacte establert».

Ara, amb l’anunci que va fer ahir el partit en què tots els càrrecs de l’actual executiva es troben a disposició del partit, fins al proper congrés, a Toni Puig se li obren altres possibilitats i oportunitats, com és restar dins la disciplina liberal. I és que sembla que Puig sonaria com a nom per a formar part important i destacada de la nova executiva de Liberals. D’aquesta manera, el líder de la secció jove de Liberals podria postular per a assumir majors responsabilitats orgàniques al partit i ser una de les persones que acabés agafant les regnes del partit.

El president de Joves Liberals, en declaracions al Periòdic, va destacar la seva feina feta i se sent preparat per encarar el repte d’entrar a l’executiva del partit si així es creu oportú. «Si des del partit veuen oportú que jo hi sigui, hi seré. Estic a disposició del partit». Tot i que encara no sap quin podria ser el seu encaix, «no m’ho havia plantejat abans, però si em proposen un càrrec dins el partit l’acceptaré. Fa anys que treballo per a Liberals».

Preguntat sobre si s’han posat en contacte amb ell va destacar que «s’està buscant gent que vulgui tirar endavant el projecte, han parlat amb mi i jo he mostrat la meva intenció de seguir, però no he rebut cap petició formal».

Tot i que la militància serà qui tindrà l’última paraula per a decidir quins canvis es fan a l’executiva de la formació política, Puig podria ser una peça destacada en el recanvi per al partit. El liberal considera que «la feina a partir d’ara serà dura, però si es crea un bon equip, estic disposat a entrar a l’executiva. Però entri o no, seguiré sent-hi». Amb aquestes declaracions al Periòdic semblaria inferir-se que el seu suposat acostament a Concòrdia només seria un de tants rumors que sobre totes les formacions polítiques corren aquests dies i omplen capelletes i tertúlies de cafè al país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT