PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Indignació dels usuaris del bus Andorra-La Seu

Ni les companyies ni Govern es fan càrrec de la situació

Per Maria Lozano

Estació de bus de la Seu d’Urgell.
Estació de bus de la Seu d’Urgell. | Ràdio Seu

Els usuaris de la línea de Bus la Seu-Andorra es mostren indignats després de la fallida de l’empresa Montmantell. La majoria d’usuaris, treballadors del Principat, es veuen desemparats des  que l’empresa espanyola HIFE va començar a fer la línea, el passat dimecres 3 de maig. 

Els usuaris tenen una targeta, que es pot carregar amb 20 viatges, 25 o 40 i que es podia fer servir amb la companyia Montmantell i Caminobus, l’altra companyia que treballa en la línia transfronterera. Ara la targeta ha deixat de ser vàlida per a la nova companyia, i alguns usuaris habituals han tingut  problemes a l’hora de viatjar: «avui quasi em quedo a la Seu, ja que no portava efectiu i no em deixaven pujar amb la targeta, que estava recarregada», explicava la Júlia, una usuària del bus. 

Els conductors d’HIFE expliquen als passatgers que el més sensat seria demanar a les altres companyies que els abonin l’import dels viatges pagats, però alguns usuaris no ho veuen clar: «No sé si demanar a CaminoBus que em retorni l’import dels viatges que em queden per fer, perquè quan agafi el bus de la companyia hauré de pagar l’import en efectiu i em sortirà més car. Els horaris de feina em coincideixen amb HIFE, però hi ha dies que entro a treballar més d’hora o acabo abans i em toca pujar amb Camino Bus» i destaca que «em queden més de la meitat dels viatges a la targeta i no trobo cap solució que ara mateix em pugui beneficiar», explicava la Carla. 

La solució que posen des de la nova companyia és pagar una nova  targeta i pagar 10 viatges per 36,50 euros, el que equival a 10 viatges si es paga amb efectiu. O si no, comprar els viatges per l’app, i  surt un viatge per 3,22 euros. Des de CaminoBus donen la solució de seguir utilitzant els viatges de la targeta quan puguin els passatgers. Però Gabriela, una passatgera, va comentar que «haurien de fer un conveni les dues empreses actuals per no abonar actualment els diners, ja que anem cada dia a treballar i la nostra economia no ens permet pagar dues targetes». 

Govern per la seva part no es fa responsable dels problemes que tenen els usuaris de la línia, i explica que «Montmantell i Hife s’haurien de fer càrrec dels usuaris, nosaltres per la nostra part no podem fer res». 
I és que Govern deia fa uns dies que la fallida del Montmantell no està afectant als usuaris, tot i que aquests porten des de dimecres tenint problemes amb la companyia». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT