PUBLICITAT

Les càmeres pels agents de circulació, una realitat pròxima

La notícia es va donar ahir en la XVI diada dels agents de circulació

Per El Periòdic

Foto de família amb els agents de circulació i autoritats dels cossos d’ordre.
Foto de família amb els agents de circulació i autoritats dels cossos d’ordre. | L.G.

La cònsol major d’Encamp i presidenta de l’Òrgan interparroquial de coordinació dels Serveis de Circulació, Laura Mas, va manifestar ahir que el reglament que permetrà que els agents de circulació puguin dur càmeres de videovigilància es troba cada vegada més a prop. D’aquesta manera, en el marc de la celebració de la XVI diada dels agents de circulació, Mas va posar en relleu «la importància del col·lectiu per a la tasca de servei públic que duen a terme», ja que aquests són «els primers a arribar i els darrers a marxar del lloc en el cas que hi hagi un succés».

Mas també va fer el punt sobre la necessitat de desenvolupar els reglaments que s’esmenen a partir de la legislació, com per exemple l’homogeneïtzació dels plans dels comuns perquè siguin tots iguals. «Hem de tenir en compte que ara són un cos especial i és per això que és necessari actualitzar aquesta llei. Per a nosaltres era molt important poder parlar del pla de formació i la carrera professional, així com incloure totes les tasques diàries que realitza el col·lectiu», va esmentar la cònsol major d’Encamp, matisant que «la llei no modifica les atribucions dels agents de circulació».

A l’acte també va assistir el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, qui va assistir a l’acte en representació del Govern. «La llei recull bona part de les reivindicacions i necessitats de modernització i actualització», va explicar Gallardo, apuntant que la legislació passada datava del 2005. Així i tot, fins la seva implementació total no es podrà detectar si hi ha aspectes a repensar o millorar. 

Quant a l’acte de celebració, aquest es va iniciar amb una missa solemne a l’església de Santa Eulàlia, continuant a la sala d’actes del Complex Esportiu. Allà, es van aplegar més de 150 assistents entre agents de circulació i autoritats de diferents cossos especials i es van lliurar una vintena de condecoracions a la trajectòria laboral. A més, es va atorgar un diploma als quinze treballadors públics que van finalitzar la formació, després de la qual el nombre d’agents ha pujat fins als 230. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT