PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

És a tocar

Amb l’ascens a l’ACB a les mans, el MoraBanc rep l’HLA Alacant per encarar el darrer tram de la temporada

Per El Periòdic

Luz durant el darrer partit a la Bombonera.
Luz durant el darrer partit a la Bombonera. | Dani Catalán - BCA

Queden tres jornades per a fer realitat l’objectiu, i és que molt malament s’hauria de donar la situació perquè el MoraBanc Andorra no ascendeixi a l’ACB com a guanyador de la LEB Or, però ja és a tocar. El triomf el cap de setmana passat contra l’Alimerka Oviedo (63-79) i la derrota del Zunder Palència a la pista del Força Lleida (88-81) va facilitar molt les coses. Els tricolor es van mantenir en la primera posició de la competició, però amb dues victòries de diferència envers els palentins.

Així doncs, amb el fet que els del Principat guanyin dos dels tres duels que queden, es convertiran en campions. Els castellanolleonesos ja van jugar ahir contra Movistar Estudiantes, i Natxo Lezkano clama per la prudència: «Independentment del resultat nosaltres hem de fer la nostra feina i preparar el nostre partit el millor possible i guanyar-lo, ens centrem en això», va explicar ahir durant la roda de premsa prèvia al matx d’avui.

Amb tot, el MoraBanc Andorra s’enfronta contra l’HLA Alacant, actual vuitè classificat amb 18 victòries i 13 derrotes, l’última en la darrera jornada contra l’Ourense (86-77). El conjunt de Rafa Monclova és un pèl irregular, intercalant bones actuacions i grans resultats amb derrotes contra equips de la zona mitjana baixa de la taula. Això sí, «és un dels quatre equips que ens ha vençut», un fet que Lezkano considera «suficient per a encendre les alarmes i posar-nos al màxim volum», tot recordant que «nosaltres venim de perdre el darrer partit a casa». «Hem de recuperar la nostra millor versió», va afegir.

El de Portugalete va comentar del rival que «ha jugat molt bé contra els equips de la part alta de la classificació perquè compta amb molt bons jugadors i amb molta experiència». En aquest sentit, el basc espera «un duel físic» en el qual caldrà ser capaços de defensar «el seu bloqueig indirecte, que al partit d’anada ens va fer tant de mal, i el directe, amb el qual tenen jugadors que són molt perillosos». Lezkano també va fer esment al bon nivell dels tres bases de l’Alacant i a altres jugadors que «saben obrir molt bé el camp». En resum, «és un equip molt complet i al partit haurem de parar molts fronts» per a desenvolupar el seu plantejament.

En darrer lloc, l’entrenador del MoraBanc Andorra va comentar que Alexis Bartolomé continua de baixa, mentre que jugadors tocats com Luz o Speight podran continuar disputant minuts amb els del Principat.

Partit d’anada / Va ser el primer partit del 2023, a la pista de l’HLA Alacant, i també va ser la segona derrota del MoraBanc Andorra aquesta temporada (73-66). La victòria dels locals va ser justa perquè el domini del marcador va tenir sempre color alacantí davant d’uns tricolor que hi van posar coratge però que van tenir poca inspiració i els va faltar aquella màgia que en anteriors duels els va permetre aprofitar accions i definir el matx a favor seu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT