PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ordino vota la suspensió de llicències de parcel·lació de terrenys

El comú convoca sessió extraordinària per a posar fre a la construcció

Per Alba Cladellas Riera

Imatge del Comú d’Ordino.
Imatge del Comú d’Ordino. | El Periòdic

Avui al migdia se celebra una sessió extraordinària de Consell de Comú d’Ordino on el tema és la proposta d’aprovació de la suspensió temporal de noves llicències de parcel·lació de terrenys (inclosos els plans parcials) en unitats d’actuació classificades com a sòl urbanitzable o urbà no consolidat, i d’urbanització (inclosos projectes d’urbanització) en les mateixes unitats d’actuació i en tots aquells terrenys o parcel·les que no hagin adquirit la condició de solar.

Segons exposen des del comú, en els estudis demogràfics i ambientals de la parròquia d’Ordino fets l’any 2022 s’evidencia una prognosi de creixement exponencial de la parròquia amb l’actual normativa urbanística, lligada a una pèrdua de recursos i patrimoni natural, així com complicacions en l’àmbit energètic i de subministraments, a més dels problemes de mobilitat derivats de tot el que s’exposa.

En l’estudi de recursos hídrics també s’evidencia la insuficiència de la xarxa pública de captació i distribució d’aigua potable en relació amb l’actual previsió de creixement de la parròquia ordinenca.

A més, Ordino és reserva de la biosfera reconeguda per la UNESCO des d’octubre del 2020.

Per tots aquests motius, el comú es va adreçar el passat 17 de març al Ministeri de Territori i Habitatge i va sol·licitar una revisió excepcional del POUP. Ara el comú demana la suspensió temporal de llicències de forma sectorial en funció dels estudis preliminars, limitada a la parcel·lació de terrenys i noves urbanitzacions.

El conseller de X’Ordino Enric Dolsa, que es troba fora del país i no pot assistir a la sessió assegura que si hi fos s’abstindria, ja que considera que «tot i que això s’havia de fer, estic d’acord amb el fons però no amb la forma». A més, recorda que ell ja els va dir el 2019 que «el que feien comportaria una disbauxa de construcció a Ordino», i critica que veient el creixement descontrolat de la parròquia «s’han vist obligats a fer-ho en veure que han destrossat la parròquia». Dolsa demana al consistori que “no es precipitin a fer-ho abans del mes de desembre i que ja ho farà el nou consistori”.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT