PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El CTEO inaugura un servei de revisions mèdiques amb proves d’esforç

L’objectiu de les noves instal·lacions és millorar el rendiment dels becats al programa ARA

Per El Periòdic

Imatge de les noves instal·lacions.
Imatge de les noves instal·lacions. | SFGA/CEsteve

La ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva, juntament amb el ministre de Salut en funcions, Albert Font, el director del SAAS, Josep Maria Piqué, i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, van visitar ahir la nova zona on s’ubiquen els nous serveis professionals que ofereix el Centre de Tecnificació d’Esportiva d’Ordino (CTEO). Les noves instal·lacions, tal com va destacar Riva, tenen l’objectiu principal d’oferir un servei integral per a la millora de rendiment esportiu dels esportistes becats al programa ARA i per als i les esportistes dels programes de tecnificació i alt nivell de les federacions nacionals.

Cal recordar que actualment el centre de tecnificació ja ofereix serveis específics com ara el servei de preparació física i readaptació, el servei de psicologia esportiva, el servei de nutrició esportiva i el servei d’àpats. A més, els darrers sis mesos s’ha fet una prova pilot en espais provisionals amb els serveis de medicina esportiva i fisioteràpia.

La ministra va emfatitzar que amb aquests nous espais «fem un nou pas per situar el CTEO com a centre neuràlgic per a l’entrenament dels esportistes d’alt nivell i de tecnificació», amb el benefici que això implica per a l’esportista del país. Les obres d’ampliació dels espais s’han dut a terme en aquelles zones que fins a la data ocupada l’EFPEM amb prop de 350 metres quadrats. Concretament, els nous espais acullen els següents serveis: despatx de medecina esportiva, sala de proves d’esforç, sala de fisioteràpia i despatx, sala de rehabilitació esportiva, despatx de nutrició esportiva, despatx de psicologia esportiva, sala de tècnics, sala de reunions i vestuaris.

D’aquesta manera, i gràcies als nous espais habilitats, el CTEO començarà a oferir un nou servei de revisions mèdiques amb proves d’esforç donant resposta al Reglament del reconeixement mèdic d’aptitud per a la pràctica de l’esport i l’obtenció del certificat oficial mèdic esportiu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT