PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tornen les visites al Camí hidroelèctric d’Engolasters

Es podrà veure l’impacte que va tenir l’arribada de l’electricitat a Andorra

Per El Periòdic

L'inici de les sortides guiades per descobrir el Camí Hidroelèctric d'Engolasters.
L'inici de les sortides guiades per descobrir el Camí Hidroelèctric d'Engolasters. | FEDA

FEDA reprèn les sortides guiades al Camí hidroelèctric d’Engolasters a partir d’aquest dissabte i fins a finals de setembre. La visita dura aproximadament una hora i mitja i és apta per a totes les edats.

Al llarg de l’itinerari, les persones tindran l’oportunitat de recórrer la història i esbrinar com es va construir la principal infraestructura hidràulica del país i l’impacte que va tenir l’arribada de l’electricitat en la societat andorrana dels anys 30. 

El recorregut comença a la casa on vivien els guardes d’Engolasters, a prop del funicular que connectava la casa amb la central hidroelèctrica d’Encamp. Posteriorment, els visitants podran accedir a espais que normalment estan tancats al públic, com la sala de màquines del funicular o la galeria tècnica de la presa. El grup donarà una volta pel llac mentre els guies expliquen la funció dels canals que envolten l’estany i la seva importància en la generació d’energia hidroelèctrica.

Les visites guiades es duran a terme tots els dissabtes a les 11 del matí; i durant els mesos de juliol, de dimarts a diumenge a les 10.00, 12.00,15.00 i 17.00 hores. Les explicacions s’ofereixen en català, castellà, francès, anglès i l’aforament està limitat, per això es recomana fer reserva prèvia per telèfon o a través del correu electrònic. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT