PUBLICITAT

Andorra la Vella

La Policia participa al Fòrum d’oficis organitzat pel Lycée

Els alumnes de segon curs ajuden als de primer a escollir el seu futur

Per Maria Lozano

33 Dos alumnes de segon d’AGOrA ahir al fòrum.
33 Dos alumnes de segon d’AGOrA ahir al fòrum. | El Periòdic

Ahir es va celebrar el Fòrum d’Oficis, organitzat pel Lycée Comte de Foix. Segons va explicar la professora d’aquests alumnes, Genevieve Straulino, l’objectiu de la jornada  «és orientar als 200 alumnes de 1r per a escollir el seu futur professional». Així doncs, van assistir-hi treballadors de tota mena: policies, infermers, batlles, agents immobiliaris, etc.

Albert Esteve, Agent Immobiliari va explicar que «quan érem estudiants nosaltres aquests fòrums no existien, i tots teníem dubtes de cap a on dirigir-nos. Per això és una excel·lent iniciativa veure diferents sectors per a buscar el teu futur professional». D’altra banda, el Cap de la Formació de la Policia Nacional, Sergi Lechuga, va remarcar que la Policia participa en el Fòrum any rere any: «el nostre stand és molt visitat pels alumnes, pregunten sobre el sou i sobre el desenvolupament de la feina. A més, tenim la representació d’una policia que desactiva explosius, i als alumnes els  agrada molt, tot i que demanen per tot una mica».

L’Ivan Alís,fiscal adjunt, va explicar que fa deu anys que participa al Fòrum: «la nostra professió no és gaire coneguda, i des de fora no s’explica molt bé com és, així que m’agrada donar-la conèixer, per això intento venir sempre que puc». La Batlle Estefania Garcia, que també va participar-hi va explicar que «els nens estan molt interessats, i molts ja tenen clar des d’ara el que volen fer, i això m’ha sorprès. S’interessen molt per les nostres funcions, tot i que coneixen la part representada a les sèries i pel·lícules, i amb la nostra ajuda s’acaben interessant per la nostra feina real».

Així doncs, alumnes d’entre 15 i 16 anys s’han organitzat per a poder tirar endavant el Fòrum. La Madina Bodaikan, una de les alumnes, va informar que «hem dedicat tres setmanes a organitzar el Fòrum, i la nostra professora ens va dividir en grups: uns trucaven a les empreses, els altres redactaven els correus electrònics, uns altres preparaven la decoració, etc». A més, va reconèixer que «ha sigut complicat d’organitzar, perquè al final alguns professionals no han pogut venir» · Sobre els imprevistos, Straulino va explicar que «és interessant per a ells, perquè tot i que ho hagin organitzat a la perfecció, surten imprevistos, i és el que viuran quan comencin a treballar».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT