PUBLICITAT

L’aturada de Montmantell no afectarà als usuaris

Segons Marquina, la finalització del servei va ser d’un dia per l’altre

Per El Periòdic

Vista exterior de l’Estació Nacional d’Autobusos.
Vista exterior de l’Estació Nacional d’Autobusos. | MARICEL BLANCH

«Davant la situació que viu la companyia de busos, s’ha decidit subrogar els dos contractes pel transport internacional de passatgers amb les línies a la Seu d’Urgell i Lleida a la companyia espanyola». Així ho va afirmar ahir el ministre de Finances i portaveu en funcions, Cesar Marquina. Per tant, l’aturada de Montmantell no tindrà cap afectació per als usuaris del servei. Respecte a les tres línies de transport escolar que gestionava, l’executiu ha decidit també distribuir-les entre les empreses que gestionen el servei.

Marquina va explicar també que la finalització del servei o la fallida de l’empresa va ser «d’un dia per l’altre» i és per aquest motiu que des del Govern s’ha optat per la subrogació per a evitar que els usuaris que utilitzen el servei es vegin perjudicats per la situació. Quant als aspectes que han portat a Montmantell a prendre la decisió, el ministre va indicar que no disposen de dades concretes.

Qüestionat pels tràmits i llicències que necessita Hife per a operar a Andorra, Marquina va esmentar que es requereix l’aprovació tant per part del Principat com d’Espanya. A la primera, l’executiu va decidir subrogar el servei per a no interferir en el funcionament, mentre que la segona  es manté operativa «a falta que prenguin una decisió». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT