PUBLICITAT

El Mercat de la Vall començarà aquest primer dissabte de maig

La fira oferirà aquest any espectacles, concerts i tallers

Per Joan Jiménez

Edició anterior del Mercat de la Vall.
Edició anterior del Mercat de la Vall. | El Periòdic

El Mercat de la Vall tornarà, com ja és tradició, aquest primer dissabte del mes de maig. La fira d’artesania creativa, art i productes agroalimentaris oferirà també tallers que es duran a terme durant els matins i les tardes de la fira. El Centre Històric d’Andorra la Vella serà l’escenari que acollirà, de nou, l’esdeveniment que comptarà amb 30 parades. La fira s’allargarà fins al mes d’octubre, obrint en diverses jornades fins la tardor, corresponent amb aquest dissabte 6 de maig, el pròxim 3 de juny, l’1 de juliol, el 5 i el 6 d’agost aprofitant la Festa Major de la capital, el 2 de setembre i, finalment, el 7 d’octubre serà l’última jornada del Mercat de la Vall. En aquesta edició, s’estrenaran les innovadores animacions itinerants que es duran a terme per tot el barri antic a partir de les 18.30 hores. Aquestes activitats consistiran en actuacions musicals i espectacles en directe, amb l’objectiu de «dinamitzar la zona i oferir un complement afegit al Mercat per a fer-lo encara més atractiu per als visitants», segons ha explicat el cònsol menor d’Andorra la Vella, Miquel Canturri.

Les actuacions seran inaugurades aquest 6 de maig amb un concert de Paulina Sánchez, violinista, seguidament per David Amat, saxofonista que actuarà el pròxim 3 de juny. El dia 1 de juliol es podrà gaudir de la música del violí de Simone, i el 2 de setembre de l’espectacle infantil de La Cremallera Teatre, titulat La Maleta Màgica. Per a donar cloenda en aquest seguit d’actes, el Mag Esparragow conclourà la fira amb un espectacle de màgia.

Respecte als tallers que oferirà el Mercat de la Vall en aquesta edició, s’han ampliat el nombre d’aquests amb un total de nou, a més d’eixamplar l’horari d’obertura al públic als matins, a les 12.00 hores, com a les tardes, a les 17.00 hores. L’oferta de tallers estarà diversificada entorn de les temàtiques del mercat, amb activitats per a aprendre a fer fotografies amb objectes, sabó amb oli reciclat, flors amb papers de diari, punts de llibre, diademes amb flors naturals, flors amb ferro, cervesa tradicional, diferents tècniques de gravat, imants amb collage i espelmes amb cera d’abella.

Aquesta serà la vuitena edició del Mercat de la Vall, nascut amb l’objectiu d’aportar un atractiu afegit a la zona, al mateix temps que es dona a conèixer l’activitat dels productors, artistes i artesans del país. La fira és fruit de la cooperació entre l’àrea de Promoció Turística i Comercial del Comú d’Andorra la Vella, l’Associació de Comerciants del Centre Històric, els productors agrícoles i artesans d’Andorra i l’associació de creadors plàstics, La Xarranca. Des del 2016, la fira ha aconseguit dinamitzar el Centre Històric, convertint-se en un referent d’aquest. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT