PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Detalls del recurs de Dolsa al Tribunal Superior Administratiu

Denúncia irregularitats en el pacte de socis i els acords posteriors

Per El Periòdic

Enric Dolsa, conseller de X'Ordino.
Enric Dolsa, conseller de X'Ordino. | EL PERIÒDIC

Enric Dolsa va presentar un recurs al Tribunal Superior Administratiu pel laboratori P3 de Grifols, reclamant la nul·litat del pacte de socis per incompliment de la llei i els acords posteriors que, segons explica el mateix Dolsa, també incompleixen la normativa.

El lletrat que representa Dolsa, explica que discrepa frontalment de les consideracions del Govern perquè en el contracte administratiu intitulat ‘Pacte de socis’ del 28 d’abril de 2021 queda clar que «no es tracta d’un acte preparatori - com erròniament ho qualifica el Govern en la resolució impugnada objecte de la present demanda-, ni tampoc pot ser considerat com un mer acte de tràmit (no constitueix un dels passos en què es descompon el procediment administratiu) sinó que té una eficàcia pròpia en el sentit que vincula a la mateixa Administració pública, el Govern. Queda en evidència que el Pacte de Socis té caràcter substantiu. I destaca, a més, que el punt 17 del Pacte de socis no deixa dubte de què es tracta d’un acte definitiu, perquè així ho volen les parts contractants.

En l’escrit presentat, s’explica que el contracte administratiu és discrecional i arbitrari, i en conseqüència «transgredeix el principi d’obligat compliment per part de l’Administració Pública com són: els principis de legalitat, de seguretat jurídica i d’interdicció de tota arbitrarietat, prevists als articles 1 i 6 del Codi de l’Administració, i a l’article 3 apartat 2 de la Constitució». Prossegueix assegurant que «s’ha transgredit d’una manera total i absoluta el procediment legal».

La demanda presentada pel senyor Dolsa l’any 2021 no es va admetre a tràmit i ara demanen que es dicti sentència favorable estimant el recurs d’apel·lació presentat dimecres passat. En el recurs, es fa constar que «Enric Dolsa Font representa els interessos dels ciutadans de la parròquia d’Ordino i, per tant, té un interès propi i directe en l’anul·lació de l’acte impugnat i consegüentment té aptitud per a personar-se com a part demandant en el present procediment judicial». A més, destaca que és públic i notori que ha manifestat la seva oposició a la instal·lació d’un centre de recerca en immunologia a Ordino.

Una vegada resolt, en cas que la resolució no sigui favorable, tenen previst anar al Constitucional i, com ja ha expressat en nombroses ocasions, estan disposats a anar a Estrasburg. Dolsa assegura que, «si cap dels dos tribunals del país resol que s’ha incomplert la llei amb el cas Grifols, abans de finals d’any el cas es presentarà davant el tribunal d’Estrasburg». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT