PUBLICITAT

Andorra la Vella

S’inaugura la setena edició d’INNTEC a Andorra la Vella

Durant ahir i avui es parla sobre innovació i sostenibilitat

Per Maria Lozano

David Astrié ahir en la inauguració de l’edició d’INNTEC.
David Astrié ahir en la inauguració de l’edició d’INNTEC. | Tony Lara

Ahir es va inaugurar la setena edició d’INNTEC (Innovation and new Technologies Summit Andorra), a Andorra la Vella, amb la presència del President del clúster ACTINN, Albert Moles, el cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié i el ministre de Presidència, Economia i Empresa en funcions, Jordi Gallardo. L’objectiu de l’edició és parlar de comerç i sostenibilitat per a apropar a empresaris a compartir experiències per a la sostenibilitat i la innovació del país.

Respecte a la primera jornada, que tractava sobre innovació en el comerç en l’era digital, on s’ha parlat sobre la innovació i la transformació digital i el comerç en l’era phygital, és a dir, l’era on el comerç pot ser online y offline. Gallardo, en la inauguració, va parlar de l’època de la covid, i la diferència que va haver-hi en la pandèmia en les empreses, depenent o no si tenien mercat digital. A més, va remarcar que «la digitalització és la palanca de la innovació que ajuda a millorar l’experiència per ser el més competitiu possible».

Respecte a la jornada que se celebra avui, es parlarà sobre temes relacionats amb la sostenibilitat del país i es relacionarà amb la innovació. A més, s’abordaran temes com el canvi climàtic, sobinaria alimentària i energètica i temes socials com les persones grans amb situació de dependència. Gallardo va esmentar ahir que «  Andorra, sent un país petit, té els recursos limitats, però així i tot s’ha de fer política per a poder abordar temes com el canvi climàtic, salut i les desigualtats en la societat».

Per altra banda, el cònsol major del comú, David Astrié, va donar el tret de sortida explicant que «som una de les democràcies més antigues del món, i tenim una de les millors seguretats» i va remarcar que «la innovació de les empreses ha de ser totalment compatible amb la sostenibilitat, i més en un país com el nostre, on una de les bases del teixit empresarial és el comerç i el turisme».
Va destacar a més, que des del comú de la Capital sempre s’ha treballat en atractius per a ser més agradable, com per exemple el poblet de Nadal o l’Andorra la Vella en flor, que la seva segona edició serà al juny. Astrié doncs, va recalcar que es demana adaptació per a oferir excel·lència per satisfer la necessitat dels compradors en espai físic o digital. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT