PUBLICITAT

Una alumna del Lycée guanya el concurts literari «WhatsApp-Relats»

Hi participen col·legis del Pirineu

Per El Periòdic

El relat guanyador del concurs.
El relat guanyador del concurs. | ANA

Una alumna del Lycée Comte de Foix, Hannah Stasans Montanez, ha guanyat el concurs literari transfronterer «WhatsApp-Relats», en el qual han participat 551 alumnes de 4t de l’ESO i els nivells equivalents d’Andorra, l’Alt Pirineu i Aran.
És una activitat cultural transfronterera que pretén incentivar la creació literària dels joves estudiants  a través del telèfon mòbil i l’aplicació de missatgeria instantània Whatsapp, la més popular del món.


El segon premi ha estat per l’alumna de l’institut Hug Roger III de Sort, Judit López Barbero, i el tercer per l’alumne de l’institut l’Escola d’Oliana, Lluís Porta Isant.


Aquest any han participat 19 centres dels diversos territoris. El concurs es va celebrar el passat 12 de gener a les aules dels centres educatius, i l’alumnat va disposar d’una hora per escriure un microrelat de 100 paraules, en català o en aranès, a partir d’un enunciat que van conèixer en el mateix moment. El tema enguany ha sigut «Tu ja saps per què et dic que no».


Quan es van rebre els treballs, es va desenvolupar el procés de selecció prèvia realitzat per pedagògics, fins a arribar a un centenar de treballs que van passar a la consideració del jurat, que estava format per escriptors, ensenyants, bibliotecaris i tècnics de joventut.


Els actes de lliurament dels premis es faran pròximament en els mateixos centres educatius. El primer consisteix en una tauleta tàctil, el segon un rellotge intel·ligent i el tercer una motxilla d’estudiant.
A més, cadascú dels altres set finalistes rebran un joc d’auriculars sense fils, i els centres que han obtingut els primers premis rebrà un lot de llibres.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT