PUBLICITAT

Encamp

Una resolució deixa el VPC sense la fase d’ascens a segona espanyola

La Federació Espanyola de Rugbi engegarà al juliol un canvi de reglament per a mirar d’encabir el cas andorrà

Per Pol Forcada Quevedo

Albert Calvó, Gerard Giménez i Justo Ruiz durant la roda de premsa d’ahir a Prada de Moles.
Albert Calvó, Gerard Giménez i Justo Ruiz durant la roda de premsa d’ahir a Prada de Moles. | P.F.Q.

Ja es va informar la setmana passada que el VPC no disputaria la fase d’ascens a la Divisió d’Honor B espanyola, però ahir es va fer oficial en una roda de premsa a Prada de Moles que va comptar amb la participació del president del club, Gerard Giménez, el secretari d’Esports en funcions, Justo Ruiz, i el vicepresident de la Federació Andorrana de Rugbi (FAR), Albert Calvó. El motiu va ser una resolució que el Tribunal Administrativo del Deporte (TAD) va emetre just dues hores abans de la reunió entre la FAR, el club, el Govern i la Federació Espanyola de Rugbi (FER). «Al moment de fer la fase d’ascens teníem uns 25 jugadors que podien fer-la, però la FER ens va comunicar que d’aquests en passàvem a tenir vuit», va assenyalar Giménez, recordant que la normativa obliga a tenir-ne un mínim de nou al terreny de joc. Segons va indicar el president del VPC, ja eren conscients que el reglament abans de saber la notícia «ens perjudicava una mica, però sense retocar-lo (fent referència a la resolució) estàvem dins la norma».

Tot i això, Giménez es va mostrar optimista de poder assolir l’ascens a la temporada 2023-24, ja que la FER engegarà al juliol un canvi de reglament perquè el cas andorrà hi tingui cabuda: «Estem convidats a una taula de treball conjunta perquè se’ns faci una excepció o perquè puguem complir la nova normativa». Segons va avançar, «ens han garantit que el jugador de formació i el jugador seleccionat per un altre país (problemàtica que ha patit ara l’equip andorrà) desapareix». En aquest sentit, l’assemblea federativa enllestirà per al mes vinent un esborrany que posteriorment hauran de validar els 30 clubs de primera i segona divisió. Per la seva part, Calvó va explicar que «ja hem tingut un primer contacte i no hi haurà cap problema. Tenen ganes de què hi juguem i han d’entendre que nosaltres anem a jugar a rugbi i no a ocupar el lloc de ningú».

Des del club són conscients que ha estat un cop dur per als jugadors i el cos tècnic, i molts d’ells no saben a hores d’ara si continuaran. Des del club se’ls ha donat un temps de reflexió, i a principis de juliol comunicaran si segueixen o no. «Assumim la culpa», va indicar el president del VPC, «però vull creure que amb el suport de la federació i l’Executiu arribarem a una entesa», va afegir.

Pel que fa a un possible canvi i tornar a jugar en territori francès, Giménez va afirmar que no és un pla present, almenys mentre sigui ell president: «Jugar a penúltima divisió regional i no poder accedir a la categoria superior no té cap sentit». A més a més, «enguany he tingut contactes amb la lliga del país gal i no hi ha hagut cap intenció d’ajudar-nos a poder canviar el reglament, mentre que a Espanya sí que hi ha voluntat de voler arreglar-ho», va finalitzar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT