PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Les aventures de Tom Sawyer’ vol apropar la cultura francesa al país

Un musical organitzat pel Comú i l’ambaixada de França a Andorra

Per Sònia Lecha

L’ambaixador de França, Jean-Claude Tribolet i la cònsol major, Rosa Gili.
L’ambaixador de França, Jean-Claude Tribolet i la cònsol major, Rosa Gili. | M.F.

El musical de Les aventures de Tom Sawyer s’estrenarà dissabte 6 de maig a les 19.00 hores a la renovada sala del Prat del Roure. Aquest espectacle està organitzat i finançat pel comú d’Escaldes-Engordany i per l’ambaixada de França a Andorra. Així mateix, ho va explicar la cònsol major escaldenca, Rosa Gili, en la presentació del musical que va tenir lloc al comú d’Escaldes-Engordany. Durant l’acte va estar acompanyada per l’ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet i pel conseller de Vida Cultural, Valentí Closa. 

 

Les aventures de Tom Sawyer és un espectacle en francès adreçat a un públic familiar. «És una bona oportunitat per a gaudir de prop d’una proposta d’alt nivell que ja s’ha pogut veure en els grans teatres de París», va explicar Gili. Per la seva banda, Tribolet va destacar que espera que aquesta proposta tingui molt d’èxit. L’ambaixador va afegir que «l’espectacle ‘Les aventures de Tom Sawyer’ ha rebut molt bones crítiques a França i que, fins i tot, la mateixa comèdia, s’ha representat al Teatre Mogador, un dels grans teatres musicals». 

Gili va remarcar la importància de què es facin espectacles en francès per apropar la cultura francesa al públic del país i per a mantenir l’equilibri entre Espanya i França. El fet que aquest espectacle estigui també dirigit als més petits és perquè «tinguin l’oportunitat d’escoltar i tocar la cultura francesa», va dir la cònsol major. Al final és una manera d’anar introduint un nou idioma des de ben petits i a partir de la cultura. 

Un altre dels aspectes a tenir en compte és el preu de les entrades. Amb l’objectiu de posar a l’abast de la població cultura de qualitat a preu assequible, les entrades es poden adquirir per 10 euros a través del següent enllaç: https://www.4tickets.es/e-e/public/janto/main.php. 

La cònsol major va comentar que «serà un esdeveniment important. Ens permetrà estrenar la nova sala del Prat del Roure.» En aquest espai s’han fet obres de remodelació perquè «entrava aigua i aquesta havia malmès les instal·lacions del Prat del Roure. Es van fer les obres de manteniment que calien després de tants anys», va concretar Gili. L’escaldenca es va mostrar satisfeta per poder reinaugurar la sala amb un espectacle com aquest. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT