PUBLICITAT

300.000 euros d'exclusivitat turística

  • 200 persones han estat convidades per debatre les tendències i realitats del sector a escala mundial
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
López i Favilla, ahir abans de fer la presentació a les empreses Foto: ANA / J.A.G.

Ja està en marxa el compte enrere per a la celebració del primer Fòrum Global de Turisme, organitzat conjuntament entre el Govern i l'Organització Mundial de Turisme (OMT). Un esdeveniment cridat a ser «un acte anual de referència» internacional, tal i com va manifestar ahir el ministre d'Economia i Finances, Pere López, durant la presentació a les entitats públiques i privades del país. De fet, les dues parts han signat un conveni de cinc anys per tal de consolidar a Andorra la celebració de l'acte.

El Fòrum neix per a avaluar la realitat al sector, marcat per la crisi, i avançar-se en les tendències que vindran. Un espai de debat amb ponents de qualitat, com el vicepresident del grup Sol Melià, Sebastián Escarrer, el ministre de Turisme de Sud-Àfrica, Marthinus van Schalkwyk, o el president de la Federació Egípcia del Turisme, Ahmed El Nahas, que participarà al seu primer acte públic des de les revoltes al país.

El director executiu de l'OMT, Marcio Favilla va assegurar que el Fòrum busca ajudar a «posicionar Andorra com un destí turístic important a Europa i a tot el món».

Però el Fòrum, tot i ser d'abast mundial, ha limitat la seva participació per tal de fer-la «exclusiva», va informar Favilla. És a dir, no tothom hi és convidat, i per tenir-ne accés cal la prèvia sol·licitud enviada per l'OMT. «No ens preocupa el nombre de participants, sinó el nivell de qualitat», va exposar López. Aquests nivell s'ha limitat únicament a 200 persones, va informar el ministre, i d'aquestes, una cinquantena d'andorranes. De moment 135 han confirmat la seva participació.

És a dir, Andorra se situarà en el punt de mira mundial però només uns privilegiats podran participar-hi i gaudir-ho. El retorn econòmic generat pels visitants, per tant, serà reduït. López va assegurar ahir que aquest retorn no ha estat quantificat, malgrat que sí que va assegurar que és superior al que pot donar qualsevol campanya publicitària, «una campanya amb la repercussió i publicitat del Fòrum seria impagable», va assegurar.

El que s'hi que s'ha quantificat és la inversió que aporta el Govern andorrà en aquest selecte esdeveniment, Al voltant de 300.000 euros. La resta l'aporta l'OMT.

Pels interessats (malgrat que no hagin rebut invitació), el Fòrum Mundial de Turisme se celebrarà els dies 6 i 7 de març al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. L'esdeveniment es divideix en dues parts. Per una banda, l'anàlisi del sector després de la crisi econòmica. Per altra, la competitivitat i la responsabilitat que té el turisme en aspectes com el medi ambient, la cultura o la creació de llocs de treball. També es presentarà en exclusiva l'Informe de Competitivitat i Turisme i Viatges 2011 del Fòrum Econòmic Mundial H.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT