PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Quasi 2.000 càmeres de vigilància instal·lades al país

Institucions públiques i particulars confien més en aquest dispositu

Per El Periòdic

Gràfic sobre l’evolució de les càmeres registrades.
Gràfic sobre l’evolució de les càmeres registrades. | Ministeri de Justícia i Interior

El nombre de càmeres de videovigilància instal·lades al país ha augmentat molt des del 2020. No només són les institucions públiques les que confien en aquest dispositiu per a incrementar la seguretat de determinats espais, sinó que també ho són els particulars que demanen permís per a poder-ne instal·lar. 

Segons les estadístiques que figuren en la memòria de Justícia i Interior corresponent a l’any 2022, s’han pogut extreure les següents dades. Fa tres anys el nombre de càmeres registrades era de 153 i l’any següent va augmentar fins a les 2.266 càmeres de vigilància. En canvi, el 2022 va disminuir fins al 1.899 dispositius instal·lats. En la variació d’aquestes xifres cal comentar que el reglament relatiu a aquesta matèria va entrar en vigor el 17 de desembre del 2020. Pel que fa al termini de regularització de les càmeres de videovigilància existents finalitzava inicialment just un any després, el 17 de desembre del 2021. Aquest fet va suposar un augment de les instal·lacions al llarg del 2021. 

D’acord amb la normativa aplicable, el Departament de Justícia i Interior ha creat un registre en el qual consten les autoritzacions d’instal·lació de sistemes de videovigilància i les comunicacions rebudes referents a la instal·lació d’aquests sistemes privats que no captin imatges o sons a la via pública o als espais públics o oberts al públic. També es deixa constància al registre de les renovacions  atorgades, de les modificacions i de les baixes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT