PUBLICITAT

Els hotelers volen un ministeri dedicat només al turisme

  • Àlex Armengol és escollit nou president de la Unió Hotelera d'Andorra
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Armengol rep la felicitació de l'antic president de la UH, Xavier Palou, ahir Foto: ANA / A. R.

La fusió de les dues associacions hoteleres del país en una de sola és finalment una realitat, després que l'assemblea general extraordinària escollís ahir per aclamació la junta directiva de la nova entitat, encapçalada per Àlex Armengol. Una entitat que, de fet, manté el nom d'Unió Hotelera d'Andorra, ja que es tracta d'una marca històrica que aquest any compleix 50 anys. Una de les reivindicacions dels hotelers, que tenen intenció de traslladar al Govern que surti de les eleccions del 3 d'abril, és que hi hagi un ministeri que s'encarregui exclusivament del turisme i que disposi d'una dotació pressupostària més important.

Dos anys de procés / L'assemblea general extraordinària de la Unió Hotelera d'Andorra és la culminació del treball iniciat fa dos anys per unir les dues associacions d'hotelers que hi havia la país. El nou president de la UHA reunificada és Àlex Armengol, que va ser escollit per aclamació. Segons Armengol –en declaracions recollides per l'ANA, «som el resultat de les sinergies de les dues juntes, i amb la unió farem molta més força», tant a l'hora de plantejar-se nous reptes com en el moment de fer d'interlocutors del sector amb les institucions públiques.

El nou president va reclamar del futur Govern un ministeri que es dediqui només al turisme i que aquest «tingui el doble de pressupost» del que ha disposat fins ara, tenint en compte que l'economia del país es fonamenta en aquest sector.

Després de la fusió, que s'ha materialitzat amb la incorporació dels membres de l'ADHA dins de la UHA, Armengol assegura que representen el 70% dels hotels d'Andorra, és a dir, «uns 150». El nou president va afegir, però, que la patronal també incorpora «tothom que presenti serveis d'allotjament i restauració», per la qual cosa l'entitat té una vuitantena d'afiliats més. Un dels objectius que s'ha fixat la nova junta és anar a buscar més socis en aquest camp.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT