El play-off s’allunya

Un solitari gol de penal a cinc minuts pel final provoca la primera derrota de l’FC Andorra després de vuit partits

Per Pol Forcada Quevedo

Alti pressionat per dos rivals durant el partit, ahir.
Alti pressionat per dos rivals durant el partit, ahir. | @FCANDORRA

Semblava un somni, no només pel bon rendiment dels darrers partits, sinó per ser els nouvinguts i aspirar a la sisena posició per a lluitar l’ascens a primera divisió. Però en això es va quedar, en un somni, ja que la derrota d’ahir al Nacional (0-1) contra el CD Mirandés fa quasi impossible que l’FC Andorra arribi a les posicions de play-off.

El matx no va començar de la millor manera per als tricolor. L’alta pressió dels burgalesos els va complicar molt sortir amb la pilota jugada, i el ritme que van imposar va poder amb els locals. Només en el minut tres va arribar la primera ocasió per als de Joseba Andoni Etxeberria, amb un remat de Prados de fora l’àrea que va sortir fora per poc. El matx era dels visitants, però els de Sarabia van poder gaudir d’algunes accions, sobretot als darrers minuts, per intentar marxar al descans per davant al marcador. Abans, però, el segon màxim anotador de la competició, Raúl García, va protagonitzar una gran jugada retallant dos defenses tricolor per posteriorment enviar el xut directament a fora. Era el minut 35.

A partir de llavors va semblar que els del Principat van entrar al duel. Dos minuts més tard, Bakis, davant la porteria després d’un contraatac, va gaudir de la jugada més clara per als andorrans a la primera meitat, però va enviar l’esfèric directament a fora. A continuació va arribar un altre intent per als locals. Molina va rebre la pilota a la frontal després d’un córner, i amb potent xut marca de la casa, va obligar Herrera a lluir-se per allunyar l’esfèric de nou a córner. La darrera per als de Sarabia va ser per a Pastor, que després d’una bona centrada d’Héctor, va rebre la pilota a l’àrea petita, però va sortir rosant el pal superior.

Tot i gaudir d’ocasions clares en les dues meitats, els de Sarabia no aconsegueixen anotar

Els segons 45 minuts van mantenir el joc dels primers, amb els dos conjunts lluitant per la possessió i sense crear ocasions de perill. A falta de 30 minuts, un xut dels visitants va fer estirar-se a Lizoain per evitar el gol. Els darrers 15 minuts van ser els més frenètics. Primer per l’ocasió més clara dels del Principat, i la darrera que van gaudir durant el partit, amb un remat de córner que Pampín va enviar al travesser.

Quan faltaven 10 minuts, en el millor moment dels de Sarabia, va arribar un contraatac dels burgalesos. El porter canari de l’FC Andorra va calcular malament la sortida i Pampín va salvar el gol. Poc després, en una altra contraofensiva del Mirandés, Llabrés es va quedar sol davant Lizoain, que va calcular malament de nou i va tocar el rival, que va caure dins l’àrea i, a conseqüència, fent que Fuentes Molina assenyalés penal. García no va fallar, amb un xut imparable, i va col·locar el final 0-1 al lluminós.

Amb tot, els de Sarabia es van merèixer més, potser per un empat, però també van deixar molt a desitjar, encara més després de la ratxa que portaven de vuit partits sense conèixer la derrota.