PUBLICITAT

Andorra Telecom aposta pel talent femení en les TIC

Elisenda Bou Balust i Marta Bertran, enginyeres del país, van explicar ahir la seva experiència

Per Maria Lozano

33Elisenda Bou-Balust, enginyera de Telecomunicacions i especialista en IA, durant la seva intervenció.
33Elisenda Bou-Balust, enginyera de Telecomunicacions i especialista en IA, durant la seva intervenció. | ANA

Andorra Telecom va celebrar ahir la 11 edició del Dia de les Dones a les TIC. La responsable de RSE d’Andorra Telecom, Inés Martí, va explicar ahir a les ponències que «l’objectiu és inspirar a les nostres joves i al conjunt de la societat en general a saber sobre el rol de la dona dins de l’àmbit tecnològic, que té molt present i molt futur i considerem essencial.

Així doncs, ahir dues dones joves presents en l’àmbit tecnològic van explicar la seva experiència. L’especialista en enginyeria de Telecomunicacions i especialista en IA, Elisenda Bou- Balust, va explicar que només un 25% de les noies estan estudiant carreres tècniques. Aquest entorn laboral és perquè «no hi ha tantes dones que s’animin a fer aquestes carreres. A més, Bou-Balust va explicar que «el paper d’una dona enginyera està estereotipat, ja que en teoria és una persona asocial. Però l’enginyeria no la defineix, ja que són dones, i més coses». L’enginyera també va parlar sobre la pressió que es posen les dones en el món de les tecnologies: «Quan un és la minoria sempre es posa més pressió, en qualsevol entorn. La percepció és que has de treballar més per estar en el mateix nivell, i no és així».

Per altra banda, l’enginyera telemàtica Marta Bertran, va parlar sobre l’aplicació de la tecnologia en la vida diària: «La tecnologia és una eina per tenir implicacions en diferents àmbits, això és el que m’agrada de la meva feina». A més, va posar èmfasi en la seva experiència: «Jo he sigut l’única noia a classe i sóc una de les poques dones a la feina, però sempre he estat molt còmoda a classe i al voltant de treball, i sempre he tingut amigues fora de la feina. He sabut tenir l’equilibri entre l’entorn professional i el personal. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT