PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Per Joan Vinyes «sempre és un plaer competir a Spa»

Aquest cap de setmana comença la primera prova del calendari del Trofeu Benelux de Porsche

Per El Periòdic

Vinyes pilotant el Porsche 911 GT3 Cup 2022 a Spa.
Vinyes pilotant el Porsche 911 GT3 Cup 2022 a Spa. | FotoEsport

Joan Vinyes, al volant d’un Porsche 911 GT3 Cup, tornarà a visitar el circuit belga de Spa-Francorchamps, un dels ‘santuaris’ de l’automobilisme europeu, per iniciar aquest cap de setmana la seva participació a la Porsche Carrera Cup 2023, un certamen que la passada temporada va disputar de manera parcial, però que el va deixar impressionat tant pel seu nivell competitiu com organitzatiu. «És cert que la passada campanya em vaig quedar amb ganes de més. Per coincidències en l’agenda i també per no disposar de dos Porsche, amb Jaume Font, vam prendre la decisió de fer mig campionat cadascun. En aquest 2023 podrem disputar tots els mítings, a més, ho farem en la categoria PRO-AM. El passat dia 7 d’abril, ja vam estar en el test previ a l’inici de Porsche Cup 2023, precisament en el circuit de Spa», va assenyalar el pilot.

Entrant al detall de la prova, les dues mànegues, de 40 minuts cadascuna d’entrenaments lliures es van disputar ahir a les 10.30 i a les 13.40 hores. Durant la jornada d’avui, els pilots també sortiran dues vegades a la pista. A partir de les 09.05 hores es correrà la mànega d’entrenaments de qualificació, de 35 minuts, on el millor temps serà el que decideixi la posició del pilot a la graella de la primera carrera, mentre que el segon millor crono servirà per a establir la graella de la carrera de demà. A les 14.40 hores donarà principi la primera de les dues carreres programades a 30 minuts més una volta. Dissabte, a partir de les 11.20 hores tindrà lloc la segona.

El Porsche 911 GT3 Cup 2022 és l’únic vehicle permès en la present edició del Trofeu Benelux. La diferència amb l’edició anterior és que «enguany l’ABS estarà desconnectat», va comentar Vinyes.

El calendari del Trofeu Benelux de la marca de Stuttgart, discorrerà per escenaris mitics. Així, l’andorrà visitarà Spa a Bèlgica aquest cap de setmana, Hockenheim a Alemanya (9 a l’11 de juny), Zandvoort (23 al 25 de juny) i Assen als Països Baixos (11 al 13 d’agost), Zolder a Bèlgica (8 al 10 de setembre), i Red Bull a Àustria (22 al 24 de setembre).

PUBLICITAT
PUBLICITAT