PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Toca refer-se

La selecció de rugbi juga demà a Prada de Moles el tercer partit de la Conferència 2 Nord contra Noruega

Per El Periòdic

Un instant de la roda de premsa.
Un instant de la roda de premsa. | Felip Gallardo - FAR

La selecció nacional de rugbi jugarà, demà a les 17.00 hores, el tercer partit de la Conferència 2 Nord i ho farà, per primera vegada, a Prada de Moles, a Encamp. «Volem agrair tota la feina que està fent el comú per a condicionar el camp de Prada de Moles i que estigui en les millors condicions per tal de poder disputar el partit internacional que tenim contra Noruega», va comentar dimecres el tresorer de la Federació Andorrana de Rugbi, David Ferré, en el camp encampadà, en la roda de premsa de presentació del partit. Cal recordar que, atès que aquest cap de setmana l’FC Andorra ha de jugar a l’Estadi Nacional, la selecció de rugbi s’ha hagut de desplaçar fins a la parròquia encampadana.

Unes instal·lacions, però que no els són pas alienes, doncs allí ha jugat durant la darrera temporada el VPC. «És un camp que coneixem i que hi hem tingut moltes alegries amb el club; esperem repetir-les aquest dissabte amb la selecció», va manifestar Lluc Cunill, un dels 25 jugadors seleccionats per part del tècnic, Paul Alieu. Quant a les baixes, l’equip perd Sandro Consuegra i Sebastien Cossé, i entren en el seu lloc Dídac Garcia, Miki Ortega, Bruno Comas i Thibaut Trappé.

Pel que fa al partit, Alieu va deixar clar que «si volem competir, no podem sortir tal com vam arrencar contra Finlàndia i encaixar tants punts en la primera part». Per tal d’evitar una nova desconnexió, Ferré va explicar que «en aquesta ocasió ens concentrarem a l’Hotel Comabella, a la Rabassa, com ja havíem fet en el passat. Pensem que aquesta estona junts i de bus fins a arribar al camp, ens anirà molt bé per sortir més endollats». Cunill també va coincidir en la necessitat de sortir forts des del principi i va afirmar que «el de l’altre dia no es pot repetir».

Sobre el rival, el seleccionador nacional va comentar que «físicament són molt forts, i fan un molt bon rugbi. Per a mi, juguen fins i tot millor que Finlàndia, però els falta un punt d’experiència». En aquest sentit, va assenyalar que «ens estem trobant que els equips del nord són molt grans i molt forts físicament i que fins i tot tenen una tècnica millor de la que esperàvem trobar-nos. Crec que hi ha més nivell en aquest grup que al Sud on estàvem abans». Entrant més al detall, Alieu va destacar que «Noruega té un jugador número vuit que és molt dur, molt difícil d’aturar i que fa avançar molt les línies de l’equip». En clau més emocional, si no hi ha canvis, aquest serà l’últim partit de l’Edu amb la selecció nacional, segons informa l’ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT