PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les mascaretes deixen de ser obligatòries als centres sanitaris

Tot i l’aprovació del Decret, les autoritats sanitàries recomanen el seguiment de mesures de prevenció bàsiques

Per El Periòdic

Imatge arxiu d’unes mascaretes.
Imatge arxiu d’unes mascaretes. | Maricel Blanch

El Govern va aprovar ahir en el Consell de Ministres el Decret de noves mesures excepcionals per l’evolució de la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia del coronavirus SARS- CoV-2 que estarà vigent des d’avui i fins al 10 de maig.

Aquest Decret deixa sense efecte l’obligatorietat de fer ús de la mascareta per al personal i els usuaris dels consultoris mèdics i dels centres d’antenció primària i també per part del personal de les residències assistides sociosanitàries, de les llars residencials per a persones amb discapacitat, dels centres de dia sociosanitaris, de les cases pairals i dels casals d’avis. També es deixa sense efecte l’obligatorietat de fer ús de la mascareta per a persones que tinguin el coronavirus.

Tot i l’aprovació d’aquest Decret, les autoritats sanitàries recomanen el seguiment de les mesures de prevenció bàsiques, com l’ús de la mascareta en espais interiors en cas de presentar símptomes respiratoris; en persones que són especialment vulnerables, ja sigui per l’edat, perquè presenten factors de risc; les persones que no estiguin immunitzades i les persones que estiguin en contacte amb persones vulnerables.

També recomanen continuar mantenint una higiene de mans i netejar i desinfectar els espais de manera freqüent, així com garantir la renovació de l’aire de manera periòdica mitjançant la ventilació natural o forçada.

En aquests moments, hi ha 18 casos actius al Principat, i no hi ha cap hospitalització.
Pel que fa al nombre total de casos fins a la data és de 47.974, i les defuncions vinculades a la malaltia sumen 159.

El Govern també va informar que des de l’inici del Pla s’han inoculat 161.440 vacunes per fer front al coronavirus (58.197 primeres dosis, 57.568 segones, 43.107 terceres i 2.568 quartes). 

PUBLICITAT
PUBLICITAT