PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els saigs cobraran 200 euros pels desnonaments

La normativa estableix els barems aplicables de les diligències que dicti el saig

Per El Periòdic

El ministre portaveu en funcions, Cesar Marquina.
El ministre portaveu en funcions, Cesar Marquina. | SFG

El Govern va aprovar ahir dimecres el Reglament de modificació dels barems dels honoraris remuneradors  dels serveis de saig. Entre les noves tarifes es troba la que hauran de percebre en cas de desnonament, una atribució que tenen des de finals de l’any passat. 

El text estableix els barems aplicables a la notificació dels acords, de les diligències i d’altres actuacions que dicti el saig en el marc dels procediments i les funcions que defineix la llei, i preveu els barems dels honoraris aplicables a les funcions del saig consistents a despatxar l’execució forçosa de les resolucions judicials que consisteixen en l’entrega d’un bé immoble i el llançament dels ocupants.

En aquest sentit, quan en l’acta d’entrega d’un bé immoble arran d’un desnonament calgui fer la constatació dels danys i desperfectes ocasionats pels seus ocupants, els honoraris del saig seran, per a la constitució de l’acta, de 200 euros. Quan l’acta es practiqui fora de l’horari laboral o en dies festius, l’import es duplicarà. Les diligències i certificats estaran recompensats en 40 euros i l’hora o fracció de feina tindran un import de 100 euros.

També s’incorporen els honoraris derivats de les notificacions dels acords, de les diligències i d’altres actuacions que dicti el saig en el marc dels procediments i les funcions que defineix la llei. Així, les notificacions efectuades al seu despatx professional tindran un cost de 40 euros. També s’estipula que la tarifa de les notificacions practicades pel nunci serà de deu euros.

PUBLICITAT
PUBLICITAT