PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Llobera enceta un curs 2023 amb projectes acord amb els seus valors

La pilot participarà en una iniciativa per fer veure els infants que la moto és quelcom cultural del país

Per Pol Forcada Quevedo

La directora de Banca País d’Andbank, Maria Suárez, i la pilot andorrana Margot Llobera, ahir.
La directora de Banca País d’Andbank, Maria Suárez, i la pilot andorrana Margot Llobera, ahir. | ANA / E.P.

La pilot Margot Llobera va fer ahir a la sala Manel Cerqueda d’Andbank el balanç de la temporada 2022 i els reptes que s’ha proposat per al 2023, on s’inclouen projectes acord amb els seus valors.

Acompanyada per la directora de Banca País d’Andbank, Maria Suárez, l’andorrana va començar fent la valoració del curs anterior, que si hagués de definir ho faria com «contra les cordes», i a la vegada, «molt emocionant». La temporada va començar amb la Copa del Món d’Hongria, on una caiguda li va trencar la navegació. Tot i això, va finalitzar en 5a posició. La següent prova va ser la Copa del Món d’Aràbia Saudita, on amb una etapa de nou hores i 37 graus, «va ser un exercici apassionant». La darrera va ser la Copa del Món de Dubai, on va assolir la segona posició, fet que li va valdre la tercera plaça de la general. 

«Després de nou anys amb moto, necessito alguna cosa més». Així va començar a explicar Llobera els reptes per a l’actual temporada. La primera cita que va confirmar és el Mil Dunas. «Enguany tornarem als inicis i al format de llarga durada, amb una cursa d’una setmana», va comentar la pilot. En segon lloc va destacar un projecte que considera de llarg termini. És ambaixadora d’una marca de motos elèctriques, i «sempre he somiat en portar-ne una per off-road». En aquest sentit, «el meu objectiu és desenvolupar la moto i portar-la al desert». L’andorrana també participarà en un projecte social al qual «encara s’ha de donar forma», però la intenció és «fer veure als més petits del país que la moto és una cosa cultural, a Andorra es respira moto». D’altra banda, també va comentar la seva intenció en treballar per obrir les portes d’aquest món a les dones. 

Finalment, i demanada per la possibilitat de participar al Dakar com a pilot, Llobera va comentar emocionada que «els somnis s’han d’actualitzar». «Han sigut anys molt durs, però després de veure la realitat del Dakar, no ho gaudiria». «He fet un exercici molt gran i el que m’apassiona ara és fer el que els meus valors em demanen», va assenyalar. Això sí, no tanca la porta a continuar-ne fent com a copilot del seu oncle, Albert Llovera, al desert, i continuarà amb ell al Campionat d’Espanya.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT