PUBLICITAT

Escaldes Engordany

INNTEC 2023 se centra en el comerç i la sostenibilitat

Preten desenvolupar el teixit econòmic del Principat

Per El Periòdic

El president d’Actinn, Albert Moles i el clúster manager, Ignasi Martín, en la roda de premsa de presentació.
El president d’Actinn, Albert Moles i el clúster manager, Ignasi Martín, en la roda de premsa de presentació. | ANA

El 4 de maig i el 5 de juny se celebra la setena edició de les Jornades de la Innovació i les Noves Tecnologies INNTEC, que enguany tracten sobre la innovació en el comerç físic digital (phygital i sobre la sostenibilitat com a eix de la competitivitat empresarial. El director de FEDA i ponent en les Jornades, Albert Moles ha explicat que «amb les Jornades es pretén apropar i compartir experiències entre empresaris per a desenvolupar el teixit econòmic del país». A més, ha posat en èmfasi que en aquesta edició ja estan consolidats i que normalment hi venen aproximadament un centenar de persones.

La primera jornada tractarà sobre les innovacions que poden portar a terme els comerciants d’Andorra per a fer que els seus negocis siguin més rendibles. Així doncs, Maria Segarra, Ceo D’Inteuri Consulting començarà l’esdeveniment analitzant la situació actual i les tendències del sector retail. Per altra banda, Paco Álvarez Cano, CEO d’Starify i Global Pride Chain, donarà a conèixer la primera criptomoneda creada per i per al col·lectiu LGTBQ, anomenada MariCoin. Albert Prat, per altra banda, cofundador d’EMEI Group explicarà com funciona el comerç electrònic.

Respecte a les taules rodones de la primera jornada, la primera tractarà d’establir que el comerç al detall ha d’acoblar el millor de la botiga física i en línia. La segona se centrarà a explicar com utilitzar la tecnologia per millorar l’experiència del client.
El segon dia girarà al voltant dels objectius de desenvolupament sostenible, un instrument d’innovació i creativitat per implementar solucions des de les empreses. 

Aquestes, en el món global que vivim, busquen la manera de ser més sostenibles i responsables amb la societat. Així doncs, Moles explicarà com la innovació i la sostenibilitat són els pilars de FEDA i David Igual, cofundador i COO Pensium, donarà a conèixer algunes solucions per persones grans en situació de dependència. Per altra banda, Vanessa Arroyo, la coordinadora de l’Agència d’Innovació, i Aurora Crespo, project manager d’Andorra Recerca + Innovació, que parlarà d’innovació transformativa en ecosistemes d’innovació oberta, i per últim Hind Jamiloun, directora general de Dall Consulting, que aprofundirà en reptes urgents per a estats i empreses de tots els països. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT