PUBLICITAT

Enseñat vol evitar «ingerències i distorsions» al Consell General

Amb disset vots a favor i onze en blanc, Carles Enseñat i Sandra Codina són els nous síndics

Per Sònia Lecha , Alex Montero

Els nous consellers generals en la tradicional fotografia a les escales de Casa de la Vall.
Els nous consellers generals en la tradicional fotografia a les escales de Casa de la Vall. | L.G.

La Casa de la Vall d’Andorra la Vella va rebre ahir al migdia el nomenament de Carles Enseñat com a nou síndic general, després d’una votació per part dels 28 nous consellers que definiran el mapa polític del Consell General durant els pròxims quatre anys. Amb disset vots a favor i onze en blanc, Enseñat va ser escollit com el segon síndic més jove de la història, juntament amb la figura de Sandra Codina com a subsíndica general.

«Si alguna cosa hem de destacar d’Enseñat, és la seva capacitat d’anàlisi assossegada, el seu compromís i la seva empatia, a més de la seva experiència i qualitat personal», va mencionar Jordi Jordana, qui va presidir la sessió d’ahir com a conseller de més edat de Canillo. Unes paraules prèvies al jurament de càrrec d’Enseñat, de qui també Jordana va voler destacar el fet de provenir «d’una família amb llarga tradició política». 

Primeres paraules de Enseñat / «Hem d’apostar perquè el Parlament sigui un pilar essencial de l’Andorra d’avui dia», va manifestar Enseñat en les seves primeres paraules dins del nou càrrec, a més d’advocar perquè aquest Consell tingui un paper «transparent, obert als ciutadans i que escurci la distància entre la institució i el poble sobirà. En definitiva, un Consell que ausculta el batec i les aspiracions de la societat andorrana».

Un consell que pren especial rellevància i relació amb els trenta anys de la Constitució, ja que «una part important dels protagonistes d’aquesta legislatura que avui comença som fills, políticament parlant, de l’Andorra constitucional», va remarcar Enseñat. O dit d’una altra manera, «dues generacions polítiques que es troben ara: la que va fer la Constitució i la que ha viscut plenament dins d’ella», malgrat que la «balança» d’avui dia s’acaba inclinant cada vegada més per aquests darrers.

Carolina Puig i Maria Angels Aché, elegides com a secretàries de la sindicatura

Seguint aquesta línia, el nou síndic general no va voler deixar sense esmentar els diferents reptes que el país haurà d’enfrontar en els pròxims anys. I és que per a Enseñat, «és necessari forjar nous equilibris perquè la prosperitat d’avui no comprometi l’Andorra del demà, malgrat les situacions complexes o adverses que hi pugui haver». 

 

Presa de jurament dels 28 consellers / Abans del discurs ofert per Enseñat com a nou síndic general, els 28 consellers que conformen el Consell General van prendre possessió del seu càrrec, així com Sandra Codina com a subsíndica. Cal mencionar que el tàndem demòcrata d’Enseñat i Codina va ser l’únic que es va presentar a la candidatura general. Tot seguit, Carolina Puig, del partit demòcrata, i Maria Àngels Aché, de Demòcrates + Liberals, van ser les escollides com a secretàries de la sindicatura. La primera va rebre disset vots a favor i Aché, cinc.

PUBLICITAT
PUBLICITAT