La superioritat numèrica de l’Índia acaba amb el somni de les semifinals

Tal com indica la FAH, acudir amb només 10 jugadors al torneig ha condemnat els tricolor

Un instant del partit d’ahir.
Un instant del partit d’ahir. | IHF

Després de la victòria dimarts contra Malta, a la selecció andorrana d’handbol li quedava poca benzina per aturar el desafiament de l’Índia, que també va vèncer el seu primer partit del Campionat de les Nacions Emergents. Al final, el somni del tricolor d’arribar a les semifinals s’ha vist truncat després de la derrota per 23-26. Tal com va indicar la Federació Andorrana d’Handbol (FAH) en un comunicat, acudir amb només 10 jugadors al torneig va ser una aposta arriscada.

Andorra va començar el partit guanyant per 3-1, però en els minuts següents es van ensorrar, ja que l’Índia va aconseguir un parcial de 4-0 que va acabar amb les esperances andorranes i va donar la volta al matx. El combinat asiàtic va sofrir un contratemps quan Mohit, autor de tres gols en els primers 14 minuts, va veure la targeta vermella després d’una dura falta. Però això no els va acovardir, i van acabar la primera part amb una ratxa de 5-1, impedint que els tricolor marquessin més d’un gol en els últims vuit minuts per a anar-se’n al descans amb un avantatge de 14-10.

Semblava que l’Índia ho tenia tot fet, però els andorrans, liderats pel màxim golejador del torneig, Unai Ruiz, es van assolir refer per retallar la diferència a només dos gols, 20-18, mancant 13 minuts per al final.

Al final, però, les pèrdues de pilota, els llançaments fallits d’Andorra i la falta de profunditat en la banqueta van ser la perdició de l’equip andorrà. Ruiz va flaquejar, la defensa es va ensorrar en els moments crucials, i l’Índia va tenir el just per a aconseguir la victòria. Recolzada en les 17 parades de Kumal per a una eficàcia salvadora del 42,5% i en els 10 gols d’Ankit, finalitzant el partit amb un 23-26 al lluminós.

«Una pena haver-nos quedat a les portes de fer història per Andorra. Ens hem trobat un rival que venia descansat i amb 18 canvis, i físicament ens han exigit molt», va assenyalar Ruiz un cop va finalitzar el matx. «Al cap i a la fi, crec que hem donat la cara i hem fet un paper molt bo, hem d’estar orgullosos. Ara toca continuar treballant i esperar els propers resultats», va finalitzar l’aler andorrà.