PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Ubach demana defensar les comunitats de muntanya

Emfatitza en la necessitat de col·locar la defensa dels ecosistemes a l’agenda

Per El Periòdic

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, al seu despatx.
La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, al seu despatx. | EL PERIÒDIC

La ministra d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, va participar ahir telemàticament a la cerimònia de cloenda de l’Any Internacional del Desenvolupament Sostenible de les Muntanyes, proclamat per l’ONU pel 2022. L’acte, que tanca totes les conferències celebrades al llarg de l’any passat, el va organitzar Mountain Partnership o Aliança per les Muntanyes, una aliança voluntària de socis de les Nacions Unides dedicada a millorar la vida dels pobles de muntanya i protegir els entorns de muntanya d’arreu del món.

Durant la seva intervenció, la ministra Ubach va posar en relleu ‘la necessitat crucial de protegir els ecosistemes muntanyosos” i les seves comunitats davant els efectes del canvi climàtic. “Com altres països de muntanya, Andorra percep directament els impactes del canvi climàtic sobre la biodiversitat de les nostres muntanyes”, va apuntar Ubach.

La ministra en funcions va destacar que l’Any Internacional del Desenvolupament Sostenible de les Muntanyes “ha demostrat ser una oportunitat per augmentar la consciència a nivell mundial sobre la importància de la conservació i de l’ús sostenible de les muntanyes”. 

La titular d’Afers Exteriors va informar que la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat en funcions, Sílvia Calvó, va sol·licitar mitjançant una carta als organitzadors de la COP28, que s’incloguin les muntanyes a l’agenda de la reunió plenària de la COP28.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT