PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Jordana i Martisella al capdavant del Grup Parlementari

El partit els ha proposat com a president i presidenta suplent

Per El Periòdic

Maria Martisella, a la seva arribada a l’hotel on Demòcrates va seguir els resultats electorals.
Maria Martisella, a la seva arribada a l’hotel on Demòcrates va seguir els resultats electorals. | Arxiu ANA

Demòcrates va anunciar ahir que presentarà al Consell General la candidatura de Jordi Jordana i de Maria Martisella com a president i presidenta suplent, respectivament, del grup parlamentari demòcrata per a la legislatura 2023-2027. Jordi Jordana va concórrer a les eleccions generals del passat 2 d’abril com a número 2 de la llista territorial de Demòcrates+Independents de Canillo, mentre que Martisella ocupava la mateixa posició en la llista territorial d’UP+DA d’Encamp. Ambdós candidats van resultar vencedors a les seves respectives circumscripcions.

La candidatura de Martisella i de Jordana serà presentada els propers dies, un cop ja s’hagi constituït la nova Sindicatura, juntament amb la composició de les conselleres i consellers generals que configuraran el grup parlamentari demòcrata.

Aquesta nova Sindicatura serà efectiva amb la celebració de la sessió constitutiva del Consell General d’aquest dimecres. En aquesta, Demòcrates ha presentat la candidatura de Carles Enseñat per a síndic general, acompanyat de Sandra Codina en el càrrec de subsíndica. També la de Carol Puig com a secretària de la Sindicatura.

Recordem que fa uns dies, els consellers de Demòcrates es van reunir per a definir la composició de la pròxima legislatura al Consell General, en una reunió amb la qual també hi van participar el conseller d’Acció, Marc Magallón, i el de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi.

La decisió del partit taronja va ser que Conxita Marsol s’incorpori al Govern com a ministra de Presidència. Aquest pas endavant de Marsol al Govern farà que Liberals per Andorra pugui comptar amb un o dos consellers al Consell General, una decisió inesperada per a molts.

Si finalment Marsol fa el pas endavant, els d’Espot només cedirien un conseller als de Cabanes i mantindrien la majoria absoluta amb quinze consellers més el representant d’Acció. Aquest conseller liberal seria Víctor Pintos, quedant fora Marc Galabert.
Seguint aquesta línia, queda per veure encara si Concòrdia acaba obtenint una secretaria de la sindicatura, un fet que alguns consellers demòcrates ja donen per fet. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT